15 mei 2012

Portret van Silke


13 maart 2012

David Hockney

Een van mijn favoriete kunstenaars is David Hockney, en niet alleen omdat hij een teckel- en hondenliefhebber is.
Hij heeft een kleurige kijk op de wereld om ons heen. Daarbij gebruik makend van de traditionele schilder- en tekentechnieken en bovendien van allerlei moderne visuele middelen zoals fotografie, computer, iphone, ipad, fotocopie, en prints.

In de aanloop naar zijn zeventigste verjaardag besluit kunstenaar David Hockney (1937), na een verblijf van tientallen jaren in Californië, terug te keren naar zijn geboortegrond in Yorkshire, in Engeland. Deze grote verandering valt samen met een verlangen om zijn hele benadering van het schilderen met olieverf opnieuw uit te vinden. Voor het eerst schildert hij in de open lucht, midden in het landschap, van seizoen tot seizoen en in allerlei soorten weer.

Hockney’s haat-liefde relatie met de fotografie, een medium dat tot dan toe zijn steun en toeverlaat was, krijgt een nieuwe impuls. Door 6 tot 9 fototoestellen achterop een auto te monteren, maakt hij meerdere beelden van hetzelfde onderwerp in één klik. De opnamen zijn dan net even vanuit een ander standpunt genomen.

Door te werken met aquarelverf en het bestuderen van Chinese beschilderde perkamentrollen leert hij het ambacht van het schilderen helemaal opnieuw.

Terwijl Hockney het spektakel van Engelands snel wisselende seizoenen gadeslaat, vindt hij nieuwe inspiratie en zijn ambitie neemt toe: hij stapt over van snelle impressionistische landschapjes naar grotere schilderijen. Hockney bereikt een hoogtepunt met het in drie weken tijd vervaardigde werk ‘Bigger Trees near Water’, het grootste schilderij ooit in de buitenlucht gemaakt (ruim 15 bij 4 meter).


 A bigger picture is geboren.






 http://www.hockneypictures.com/home.php

25 februari 2012

De Blaffende Hond is vriend van Dutch Cell Dogs

Dutch Cell Dogs zet zich op een bijzondere manier in om twee kansarme groepen binnen de maatschappij een mogelijkheid op een betere toekomst te bieden. 
Dutch Cell Dogs plaatst honden uit het asiel, naar aanleiding van een informatief gesprek en een vragenformulier, bij gedetineerden die 8 weken lang tijdens de training verantwoordelijk blijven voor hun hond.
De hond blijft in het asiel wonen en wordt telkens gehaald en gebracht.
De gedetineerden trainen de honden d.m.v. positieve bekrachtiging - clickertraining, waarbij enkel word gefocust op goed gedrag van de hond en negeren van ongewenst gedrag.

2011 is voor Dutch Cell Dogs zeer succesvol geweest met trainingen in de PI Vught en Heerhugowaard. Er is getraind met heel veel inzet en liefde en er is hard gewerkt, soms in de stromende regen, om het beste uit iedere hond te krijgen.
Het afscheid was zwaar maar gelukkig stonden voor diverse honden al nieuwe eigenaren te wachten.
De nieuwe eigenaren krijgen een verslag mee over hun hond, opgesteld door de gedetineerde die de hond heeft getraind. Hier een paar uittreksels:

















Meer weten? Dit is de link:

6 februari 2012

De aarde schuilt in een korrel zand














De aarde schuilt in een korrel zand,
het heelal in een bloemblad puur,
de oneindigheid in de palm van uw hand
en de eeuwigheid in een uur.  

W. Blake


5 februari 2012

Venster op het heelal








































Het idee voor een venster op het heelal ontstond nadat de timmerman het oude kelderraampje in de afvalbak had gegooid.
Wanneer je door dat raampje keek, zag je de lucht en de hemel. Een raam dat laag bij de grond zit nodigt automatisch uit om hoog te kijken. Het mooi doorleefde geval heb ik weer uit die klikobak gevist en beleeft nu zijn tweede leven.


De Blaffende Hond

De Blaffende Hond is de titel van mijn weblog. Geïnspireerd op mijn Duitse herder kameraad Guus. Helaas is zij maar drie jaar geworden.
Een verbijsterende gebeurtenis in 2009, acute leukemie velde haar binnen drie dagen....














Met veel plezier denk ik aan haar terug. We hebben veel samen gedaan, wandelen, trainen, speuren, op vakantie. We wonnen zelfs een bijzondere trofee: voor de leukste combinatie bij appèl! Guus had een stamboom en een flapoor en was groooot voor een teef.










26 januari 2012

Wat is miksang?


















Miksang is een Tibetaans woord dat zich als ‘Goed Oog’ laat vertalen. Deze contemplatieve benadering van fotografie is gebaseerd op de leringen over Shambhala en Dharmakunst van meditatiemeester, kunstenaar en geleerde Chögyam Trungpa Rinpoche, meer specifiek op zijn leringen over de aard van waarneming. ‘Goed’ heeft bij Miksang niet de betekenis van ‘goed’ en ‘slecht’ zoals we gewend zijn dit te gebruiken, maar betekent dat onze geest ontspannen en open is: vrij van interpretatie. Wanneer een kalme geest, een heldere kijk en een zacht hart samenkomen in één enkel moment, dan manifesteert ‘Goed Oog’ zich. We staan onszelf toe meer beschikbaar te zijn voor de dingen om ons heen, zonder de formules en filters die vaak met fotografie worden geassocieerd.
Als we ons oog en onze geest synchroniseren, laten we alle concepten en vooropgezette ideeën los en zijn we in het huidige moment, in het nu.
(Bron: http://www.shambhala.nl) 










24 januari 2012

Miksang










Ze noemen het Miksang, een nieuwe(?) stroming in de fotografie.
Gewoon kijken en weg laten, dan houdt je de essentie over. We zien om ons heen zoveel details, dat het interessant wordt om je juist te beperken tot een enkel detail.



2 januari 2010

Een teken aan de wand...



Naar aanleiding van de Mkz-crisis enkele jaren geleden maakte ik 'De varkensstapel' ook wel De varkensflat' genoemd.
Onlangs in 2009 is het weer zover gekomen met de hollandse geiten.
Moet ik nu weer een geitenstapel maken... hoe kom ik aan geitjes?

10 april 2009

Bloemendetails


Klik op deze foto voor een diavoorstelling met bloemendetails!

21 maart 2009

Goos





Goos heeft een naam, maar geen gezicht.
Goos is gegroeid uit hout en hoorn.
Goos is een bekende onbekende.
Goos geeft een beeld van een vrouw.