vrijdag 7 februari 2014

Gestrikt

gestrikt




Gats, het regent dat het giet buiten, wat wordt alles daar toch somber van. Tijd om even een vrolijke inbreng te geven aan mijn huis. Met een rol spaghetti wol in ijs blauw en een XXL bol wol in fuchsia Rose en een stel oude saaie potten en vazen ga ik aan de slag. 
Kijk eens in je voorraadkasten of er nog wat te vinden valt aan bloempot, vaasjes en flessen, er is vast wat bruikbaars aanwezig. Zelf heb ik een grote oude groene buikfles, wat saaie glazen vaasjes en bloempot gebruikt. Met het touw en wol bekleed je als het ware de vazen. Je kunt net als het vroegere macrameeën het touw om de pot knopen met een bepaald patroontje erin. De flessen heb ik van boven naar beneden omwikkeld met draad en bovenin een dikke knoop erin om het bij elkaar te houden en af te werken. Tot slot nog een vergeten tak van de kerst waar ik diverse punten wat wol heb gewikkeld, je huis krijgt gelijk een enorme kleurboost van een paar simpele handelingen en lekker snel klaar. Hoezo saai weer buiten? Binnen niet hoor!
www.cabauwsekaatje.nl
www.dorresteijndesign.nl

zaterdag 25 januari 2014

welkomstbordje

welkomstbordje
Daar zijn ze weer, die superleuke letters van het scrabblespel, ik heb de jeugdvariant meegenomen bij de kringloopwinkel. Voor de styling van een kinderkamer heb ik er een welkomstbordje van gemaakt, hangt naast de deur, je kunt uiteraard ook de gewone scrabble pakken en zo'n bordje in je hal hangen.

www.dorresteijndesign.nl

www.cabauwsekaatje.nl

woensdag 22 januari 2014

huisjes van behang

Ook zo dol op huisjes? Ik heb ze in allerlei variaties, van hout, oude ansichtkaarten en keramiek. Na een middagje knutselen heb ik ze nu ook van karton. Je maakt ze gemakkelijk zelf van karton en restjes behang of patronenkarton vd Action.
Snijd uit een stuk karton een paar huisjes in verschillend formaat, ik heb een grote van zo'n 50cm en 2 kleinere uitgesneden. Je kunt uit de losse pols wat uittekenen of op internet een patroon zoeken.  Vervolgens zoek je stukjes behang/papier die qua stijl en kleur bij je interieur passen en een mooi geheel zijn op je huisjes. Met speciaal acrylvernis of stevig behangplaksel plak je het behang op het karton, schuif net zo lang tot je tevreden bent met de compositie. Neem niet te grote stukken, wat meer kleinere stukjes papier geeft een mooier effect.. Geef je huisjes een mooi plekje tegen een rustige muur of zet ze bij elkaar op een wandplank.

www.dorresteijndesign.nl
www.cabauwsekaatje.nl

zaterdag 18 januari 2014

Vrolijke Vogelvoer kapstok

Vrolijke Vogelvoer kapstok



Normaal gesproken is het in deze periode van het jaar een stuk kouder, vorig jaar zelfs sneeuw en ijs. Dan zijn de vogeltjes in de tuin blij met wat extra voer om de winter door te komen.                   Nu is dat dus eigenlijk niet nodig maar het is zo een gezellig gezicht, die etende beestjes voor je keukenraam.


Ik heb al eens van een afgedankte kroonluchter een vogelvoerhanger gemaakt (zie bij  oudere blogs)en dacht nu eens een ander idee.


Bij de kringloop heb ik een houten staande kapstok gehaald, zo eentje die je vroeger in iedere hal zag staan volgepropt met jassen en tassen. Eerst heb ik de kapstok met whitewash verf bewerkt, zo is het hout wat minder glimmend, anders moeten die vogels gelijk een zonnebril op dat is ook weer niet handig. Vervolgens om en om de poot bedekt met mos en hooi dat ik met binddraad heb vastgezet.


Voor extra stevigheid kun je de kapstok in een grote pot met zand of grond zetten of er zelfs beton in storten mocht je in een winderig gebied wonen. Ook leuk met wat viooltjes in de bak.
Bovenop heb ik een krans bevestigd met een klein vogelhuisje, misschien gaat er wel eentje haar eitjes in leggen, dat zou toch leuk zijn!


Nu het voer en decoratie beetje leuk verdelen over de kapstok en het wachten op de vrolijke vogeltjes kan beginnen.


 




 




 

zaterdag 7 december 2013

Decoratie tips: complementaire kleuren



 
Decoratie tips: complementaire kleuren
Met zoveel kleuren, zijn het complementaire kleuren die een design gewaagd kunnen maken.

Net als in romantiek, trekken ook tegenpolen elkaar aan als het gaat om design en kleurgebruik. Bij het ontwerpen van een kleurenpallet voor je woning is er een bepaald voorbeeld te volgen dat de gebruiker helpt bij het herinneren van een complementaire kleurenschema om kleur nog effectiever te kunnen inzetten. De lezer zou kunnen denken over seizoensgebonden feestdagen als een instrument in complementaire kleuren.

Wanneer er wordt gesproken over de winter komen veelal de kleuren rood en groen bij ons naar boven. Voor de lente is dit paars en geel en voor de zomer de overgebleven primaire en secundaire kleuren blauw en oranje. Kleuren hoeven niet altijd primaire en secundaire kleuren te zijn om complementaire kleuren van elkaar te worden. Het gebruik van roze en zeeschuim groen zal hetzelfde effect geven. Een andere methode is met behulp van een andere kleuren aan de tegenovergestelde uiteinden van het kleuren wiel.

Het gebruik van complementaire kleuren in design

De combinatie van traditionele of tegengestelde kleuren kan een sober contrast creëren, maar ook een opwindend gevoel geven. Als de huiseigenaar meer timide is, kan hij of zij een minder dramatische aanpak gebruiken in de kleur keuze. Voor deze benadering is er een andere manier om felle kleuren te gebruiken door middel van accessoires, met bijvoorbeeld kortingscodes van bol.com, met bijpassende dozen of aanvullende meubels. Een manier om dit te doen is een neutrale kleur gebruiken met de complementaire kleuren. Witte rekken, bruine hoed dozen, of zwart frames kan het complement van tegengestelde kleuren accentueren.

Het is slim om tijdens de inrichting 60% lichte tinten, 30% midden tinten en 10% donkere tinten te gebruiken. Dit zal niet alleen zorgen voor een effectief kleurgebruik, maar ook voor eenheid in het vertrek.

Het toevoegen van complementen in kleurcombinaties
Een goede methode is om de accenten van de muren te gebruiken. Door bijvoorbeeld een kleed of stuk stof op te hangen van het plafond naar de vloer. Dit zal de hardheid van de accentkleur van de muur neutraler maken en tevens een gelaagdheid van tinten creëren. Dit is een goede manier om de dominantie kleur minder sterk te maken.

Kleed een bed met veel kleuren om meer diepte te creëren. Als enkele kleur  op het beddengoed ook wordt geaccentueerd op de muur kan dit een mooi effect geven. Deze methode van aanvulling kan ook nuttig zijn bij het toepassen van kleur op de vloer door het toevoegen van een tapijt of vloerbedekking in de kamer om het completer te maken.

Een complementaire kleurenschema kan zeer effectief zijn bij het maken van een goede relatie tussen kleuren en design. Dit pallet van tinten brengt het beste van elke kleur naar boven en kan diepte en een sterk gevoel van stijl toevoegen in elke ruimte. Dit diep gedurfde gevoel voor design kan het uiterlijk beïnvloeden en door het toevoegen van accessoires, begeleidende beddengoed en een decoratief kunstwerk of tapijt. Bij een
website als Vouchercloud kan je als snel op veel van deze artikelen flink besparen. Hierdoor zal een mooie aanvulling van romantiek en een wenselijke illusie van kleuren ontstaan.
 
 

maandag 11 november 2013

aftel /advents kalender DIY

Het lijkt misschien nog een eind weg maar voor je het weet begint de decembermaand, en natuurlijk de adventsweken en aftellen naar de kerstdagen. Steeds vaker zie je dat men er allerlei variaties op bedenkt dan alleen de krans met 4 kaarsen of huisje waarvan je de vakjes kunt openen iedere dag om af te tellen tot het kerst is.
Ik heb een stoffen variant gemaakt met 24 zakjes waarin je een
kadootje of  lief briefje of iets dergelijks  kunt stoppen, voor iedere dag een nieuw vakje.   Een oud scrabblespel genomen voor de letters en wat decoratielint en knijpertjes.

Je kunt bijv doosjes inpakken met mooi kerstpapier, of een klein knuffeltje in een vakje stoppen, of gewoon een lief kaartje met een speciale wens voor die dag, laat je fantasie de vrije loop..
enne..deze is te koop hoor mocht je het zelf niet zien zitten!                                                                                                                 



zondag 3 november 2013

oude hark word handige opberger



Op de rommelmarkt staan ze altijd een beetje zielig te wachten tot iemand tussen hen komt zoeken, het afgedankte gereedschap en tuinspul is meestal geen kraam waar men massaal op duikt op zoek naar antiek en brocante schatten. Ik dacht afgelopen weekend eens anders; laat ik de mooie antieke buikkastjes, oude koffers en originele lampjes een keer staan en ga op zoek tussen de tuinkraam. Ik had bedacht dat ik wat leuke opbergplekken nodig heb thuis en in de schuur en zag n paar oude harken staan. Voor n prikkie toog ik huiswaarts met een arm vol harken. Thuis heb ik de stelen verwijderd en de harken opgehangen zodat er een soort van kapstok ontstaat, de alle lelijkste heb ik geverfd met witte latex voor landelijke effect waar nu de hondenriemen aanhangen aan binnenkant kast, in de schuur heb ik de grootste opgehangen met hieraan m'n tuingereedschap en halster v.d. ezel. In de keuken een paar kleinere exemplaren waar ik m'n mooiste brocante kopjes aan heb gehangen. Best leuk, dat gehark...
www.cabauwsekaatje.nl
www.dorresteijndesign.n
 
 
^

Powered by BloggerDorresteijn Design by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License