Mushroom, weer aantal fotos gemaakt van paddestoelen, wie weet welke soort dit is?
16 sep
Broodpudding
9 sneetjes brood
150 gram pure chocolade
425 ml slagroom
6 eetl bruine rum
110 gram basterd suiker
75 gram boter
3 eieren
Geraspte kaneelstok
Doe de chocolade, de slagroom, de basterdsuiker, de boter, kaneel en de rum in een bekken.
Laat dit au bain marie smelten en roer het geheel goed door.
Laat iets afkoelen en roer de eieren er door.
Snij het brood in grote stukken.
Doe het brood in cocotte of ovenschaal en doe het mengsel over het brood.
Laat het nu minimaal 24 uur staan en bak de pudding nu 35 minuten af in een oven van 180 graden. Serveer met een lekkere bol ijs of creme fraiche.
26 aug
Bruchetta met “oud” brood
Hierbij een recept voor heerlijke maar erg simpele bruchetta
Ingrediënten
8 sneetjes brood of een ciabatta
4 stuks tomaten
1 teentje knoflook
1/2 rode ui
2 x 1 eetl olijfolie
1 eetl aceto balsamico
peper en grof zeezout naar smaak
Bereidingswijze
Snijd het brood in grote stukken en besprenkel dit met olijfolie, rooster het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden of bak het brood in de koekenpan. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijst. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Doe dit in een mengkom en meng hier het peper, zout, aceto en olijolie doorheen. Maak het geheel af met een beetje vers geplukt basilicum.
Doe nu de tomatensalade op de geroosterde broodjes en schenk er een lekker glaasje wijn bij.
Eet smakelijk!
2 jul
Pita
Voor 15 pitabroodjes
200 gram boter
50 gr gist
450 ml lauwwarm water
1,1 kg bloem
1,5 el honing
1/2 eetl zout
Smelt de boter en laat dit iets afkoelen. Giet de heldere boter in de maatmaker tot u 150 ml heeft.
Roer de gist door het water, voeg de bloem, de honing en het zout toe.
Roer nu de boter erdoor.
Dek het af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen.
Rol nu stukjes uit tot een plak van 4 mm. Als je hele mooie rondjes wil hebben kun je ook het hele deeg in een keer uitrollen en met een steker uitsteken. Laat een koekenpan goed heet worden en bak de pitas nu 2 a 3
minuten per kant.
Kan ook op alufolie op de bbq gebakken worden.
22 mei
groene asperges
Groene asperges met verse schapenkaas en rauwe ham
Per persoon heb je nodig :
5 groene asperges olijflolie zeezout1 mei
Flammkuchen
Deze keer zoete flammkuchen met appel en griekse yoghurt
Ingredienten:
voor de bodem:
- 250 gram bloem
- 150 ml water
- 2,5 tl olie (naturel)
- snufje zout
- 1 tl suiker
- 2 appels
- 50 gram suiker
- griekse yoghurt
- suiker naar smaak
27 apr
Recept Vadouvan of Vandouvan
Weet niet waarom maar veel mensen die op m’n weblog komen zoeken naar vandouvan of vadouvan , daarom deze receptuur.
Ingrediënten:
- 1kg uien
- 10 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 1 eetl bruine basterd suiker
Kruiden:
- 1 tl fenegriek
- 5 currybladeren
- 1 tl komijn
- 8 kardemanpeulen groen
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl curcuma
- 1/2 tl geraspte nootmuskaat
- rasp van limoen
- 1/2 rode peper met zaadjes
- 1 tl kruidnagel
- 2 takjes lavas
- 1 tl anijszaad
- 1 tl zeezout
16 apr
Pizza met aardpeer en Parmezaanse kaas #aardpeer #topinamboer
Helaas moeten we nog even wachten tot de aardperen klaar zijn op de moestuin. Maar als ze klaar zijn heb je alvast een lekker recept.
Ingredienten:
- 250 gram pizzadeeg (recept)
- 100 gram bechamelsaus met een beetje nootmuskaat
- 250 gram aardpeer (175 gram schoon)
- gemalen zwarte peper,
- 50 gram parmezaanse kaas of grana padano
- fijngesneden platte peterselie
- optioneel rauwe ham, nagelhout of in dunne plakjes gesneden worst met venkelzaad
16 apr
Creme fraiche roodfruit muffin met een vleugje #rabarber
Ingredienten:
- 300 gram creme fraiche
- 1 ei
- 270 gram zelfrijzend bakmeel
- 180 gram basterdsuiker wit
- 100 gram rood fruit en 100 gram rababer in kleine stukjes
- 60 gram roomboter
- merg van half vanille stokje
- snufje zout
9 apr
Rabarber Frozen Yoghurt #trend #iloverhubarb
Nog een recept met rabarber, nu volop verkrijgbaar, geniet ervan nu het kan.
Ingrediënten:
- 450 gram rabarber
- 50 gram honing
- 150 gram suiker
- vanillemerg van 1/2 vanillestokje
- 500 ml yoghurt
- 100 gram cremefraiche
Ook lekker: vervang de helft van de rabarber door aardbeien (niet meekoken)
Bereidingswijze:
Snijd de rabarber in stukken en kook deze met de suiker, vanille en honing totdat deze lekker zacht is.
Maak hiervan een gladde moes met staafmixer of keukenmachine en roer hier de yoghurt en creme fraiche doorheen.
Doe nu het mengsel in een vormpje (siliconenbakmat of old fashion waterijsvormpje) en zet dit 4 uur in de vriezer.
Heb je een ijsmachine dan kun je het ook in de ijsmachine maken waardoor het iets luchtige wordt.
1 apr
#FishFriday Cakes
Ingredienten
- 450 gram aardappelpuree
- 300 gram kabeljauw
- Verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, dille of dragon
- Peper en Zout
- 1 eitje
- 20 gram bloem
- polentameel
Bereidingswijze:
Het “deeg” voor de fishcakes kun je voorafgaand maken. Maak een mooie gladde aardappelpuree op de gebruikelijke wijze. Bak de kabeljauw en “verkruimel” dit door de aardappelpuree, meng de overige ingrediënten erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak van het deeg burgers en haal deze voor een krokante korst even door de polenta.
Bak ze nu in olie met een klein klontje boter tot ze goud geel zijn.
Heerlijk met een salade van geblancheerde haricot verts, aceto balsamico, sinaasappelrasp en goede olijfolie.
1 apr
Zalmpate met sechuanpeper
Ingredienten
- 150 gram warm gerookte zalm
- 100 gram roomkaas
- 50 gram creme fraiche
- Sap van halve limoen
- 50 gram cashew noten
- Vers gemalen sechuanpeper (hier verkrijgbaar)
- Zeezout naar smaak
Bereidingswijze:
Doe 100 gram zalm met de roomkaas, creme fraiche, limoensap in de keukenmachine tot een fijne creme ontstaat.
Voeg nu de cashewnoten, de vers gemalen sechuanpeper en de rest van de zalm toe en pulse een paar keer zodat er nog stukjes noot en zalm behouden blijven.
Maak naar wens op smaak met zeezout.
Heerlijk op een geroosterde snee desembrood als lunch, voorgerecht of amuse.
27 feb
Voor een hete zondagavond
Ingredienten
4 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
een blik tomatenblokjes
zout
sap van 1 limoen
zonnebloem olie
Snij de pepers en knoflook fijn
Doe alle ingredienten in een pan en voeg 2 eetl zonnebloemolie toe.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken en doe het heet in een schone jampot of weckpot.
22 feb
Romainsla met paddestoelen, gegrilde paprika en gegrilde kip
Snelle maaltijdsalade voor 4
Krop romainsla
2 kipfilets, in reepjes gesneden
gegrilde paprika
250 gram gemengde paddestoelen
150 gram rode ui ringen
2 eetl yogurt
2 eetl mayonaise
Sap van 1/2 citroen
Zaden en of pitten
Peper en zout
Grill de kip de paprika en de paddestoelen in de grillpan
Snijd de romainsla
Doe de yoghurt, mayonaise, sap van citroen met peper en zout in een slakom.
Je hoeft de gegrilde producten niet te laten afkoelen.
Doe alles in de kom en meng het goed door, lekker met stuk libanees platbrood of turksbrood.
Doe
3 jan
2010 in review
The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:
The Blog-Health-o-Meter™ reads This blog is doing awesome!.
Crunchy numbers
A Boeing 747-400 passenger jet can hold 416 passengers. This blog was viewed about 4,200 times in 2010. That’s about 10 full 747s.
In 2010, there were 22 new posts, growing the total archive of this blog to 115 posts. There were 9 pictures uploaded, taking up a total of 3mb. That’s about a picture per month.
The busiest day of the year was January 24th with 84 views. The most popular post that day was filter koffie nieuwe trend 2010.
Where did they come from?
The top referring sites in 2010 were nl.wordpress.com, startgoogle.startpagina.nl, startlog.nl, linkedin.com, and twitter.com.
Some visitors came searching, mostly for vadouvan kruiden, supermarkt, vadouvan recepten, zweedse broodtaart, and verpakking.
Attractions in 2010
These are the posts and pages that got the most views in 2010.
filter koffie nieuwe trend 2010 November 2009
Vadouvan, indiaas kruiden mengsel January 2009
8 comments
Mpreis Supermarkt Design April 2009
sandwich verpakking December 2008
zweedse brood taart March 2009
24 nov
Meatwater
Zou je dit product kopen als het te koop zou zijn? En zou je de zelfde prijs willen betalen als regulier vlees?
24 nov
Kijk hier ons om te kijken wat mensen van merken vinden
http://uitgekotst.nl/ initiatief van vincent everts.