Mushroom

Mushroom, weer aantal fotos gemaakt van paddestoelen, wie weet welke soort dit is?

Broodpudding

9 sneetjes brood
150 gram pure chocolade
425 ml slagroom
6 eetl bruine rum
110 gram basterd suiker
75 gram boter
3 eieren
Geraspte kaneelstok

Doe de chocolade, de slagroom, de basterdsuiker, de boter, kaneel en de rum in een bekken.
Laat dit au bain marie smelten en roer het geheel goed door.
Laat iets afkoelen en roer de eieren er door.
Snij het brood in grote stukken.
Doe het brood in cocotte of ovenschaal en doe het mengsel over het brood.
Laat het nu minimaal 24 uur staan en bak de pudding nu 35 minuten af in een oven van 180 graden. Serveer met een lekkere bol ijs of creme fraiche.

20110916-084021.jpg

Tomatenbruchetta comic

20110827-054254.jpg

Bruchetta met “oud” brood

Brood staat in de top 10 van producten waarvan het meeste wordt weggegooid in Nederland.
Maar met oud brood kun je heel veel lekkere dingen maken  zoals broodpudding, bruchetta’s, panzanella (broodsalade)

Hierbij een recept voor heerlijke maar erg simpele  bruchetta

Ingrediënten

8 sneetjes brood of  een ciabatta
4 stuks tomaten
1 teentje knoflook
1/2 rode ui
2 x 1 eetl olijfolie
1 eetl aceto balsamico

peper en grof zeezout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd het brood in grote stukken en besprenkel dit met olijfolie, rooster het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden of bak het brood in de koekenpan. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijst.  Snijd de tomaat in blokjes, snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Doe dit in een mengkom en meng hier het peper, zout, aceto en olijolie doorheen. Maak het geheel af met een beetje vers geplukt basilicum.

Doe nu de tomatensalade op de geroosterde broodjes en schenk er een lekker glaasje wijn bij.

Eet smakelijk!

Pita

Voor 15 pitabroodjes

200 gram boter
50 gr gist
450 ml lauwwarm water
1,1 kg bloem
1,5 el honing
1/2 eetl zout

Smelt de boter en laat dit iets afkoelen. Giet de heldere boter in de maatmaker tot u 150 ml heeft.
Roer de gist door het water, voeg de bloem, de honing en het zout toe.
Roer nu de boter erdoor.
Dek het af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen.
Rol nu stukjes uit tot een plak van 4 mm. Als je hele mooie rondjes wil hebben kun je ook het hele deeg in een keer uitrollen en met een steker uitsteken. Laat een koekenpan goed heet worden en bak de pitas nu 2 a 3
minuten per kant.
Kan ook op alufolie op de bbq gebakken worden.

Flickr foto badge

hielkevdtuin - View my most interesting photos on Flickriver

groene asperges

green asparugus, originally uploaded by hielkevdtuin.

Groene asperges met verse schapenkaas en rauwe ham

Per persoon heb je nodig :

5 groene asperges
olijflolie
zeezout
 
Blancheer de groene asperges 2 minuten in kokend water met zout en spoel ze daar direct koud. Halveer de asperges en sprenkel de olijfolie en het zeezout er over. Grill de asperges in een grillpan of op de bbq tot ze een mooie grill streep hebben.
 
50 gram verse schapenkaas
15 gram sud’n sol tomaatjes fijn gesneden
citroensap
5 gram kruiden uit eigen tuin (peterselie, bieslook, citroenmelisse, basilicum) fijn gesneden
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Meng de ingrediënten los door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.  Dresseer nu de borden en leg de asperge op een bord, doe hier overheen de verse schapenkaas en maak het geheel af met:
 
1 plak rauwe ham
Parmesaanse kaas schilfers
Beetje rucola

Paardenbloem, Dandelion, Pissenlit



Paardenbloem, Dandelion, originally uploaded by hielkevdtuin.

Wie heeft een lekker paardenbloem recept?

Nog eentje #foodtrucks

Food truck mobiele bakerij

OC Foodie Fest 2010 – Bakery Truck from Assemble on Vimeo.

Food truck revolution 3

Food truck revolution 1

Flammkuchen

Deze keer zoete flammkuchen met appel en griekse yoghurt

Ingredienten:

voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 150 ml water
  • 2,5 tl olie (naturel)
  • snufje zout
  • 1 tl suiker
Voor de topping:
  • 2 appels
  • 50 gram suiker
  • griekse yoghurt
  • suiker naar smaak
Bereidingswijze:
Maak het deeg door alle ingredienten goed door elkaar te mengen en 2 minuten te kneden tot een mooi elastisch deeg is ontstaan.
Rol het deeg nu zo dun mogelijk uit met een deegroller of pastamachine en leg dit  op bakpapier of een siliconenbakmat.
Snijd de appel in dunne plakjes en lek dit op het deeg.
Strooi hierover de suiker en bak de flammkuche af in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 12 minuten tot de bodem krokant gebakken is.
Maak het geheel af met quenelles griekse yohurt , creme fraiche of een bolletjes vanille ijs.
Leuk om met zn allen van te eten of kleine eens persoons flammkuchen te maken.
Andere mogelijke zoet toppings:
Rabarber, perzik, aardbeien, banaan etc.
Hartige toppings:
creme fraîche – uiringen – pancetta – peterselie
creme fraiche – gerookte zalm – daslook
creme fraiche -roergebakken spinazie – fetakaas – amandelschaafsel
creme fraiche met gerookte paprika poeder – rauwe ham -kappertjes
Creme fraiche – verschillende kaas soorten

Recept Vadouvan of Vandouvan

Weet niet waarom maar veel mensen die op m’n weblog komen zoeken naar vandouvan of vadouvan , daarom deze receptuur.

Ingrediënten:

  • 1kg uien
  • 10 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 eetl bruine basterd suiker

Kruiden:

  • 1 tl fenegriek
  • 5 currybladeren
  • 1 tl komijn
  • 8 kardemanpeulen groen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl curcuma
  • 1/2 tl geraspte nootmuskaat
  • rasp van limoen
  • 1/2 rode peper met zaadjes
  • 1 tl kruidnagel
  • 2 takjes lavas
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl zeezout
Bereidingswijze:
Maak alle kruiden fijn in een grinder of vijzel.
Snijd de uien in snippers en snijd de knoflook fijn.
Doe 2 eetlepels olie in een pan en doe hierbij de uien en knoflook en fruit de uien aan totdat een licht bruine kleur onstaat.
Doe de kruiden in een droge koekepan en laat dit een minuutje roosteren zodat de smaken vrij komen.
Meng nu de kruiden  en de bruine suiker door de uien en de knoflook en doe het mengsel in een voorverwarmde oven  van 175 graden op een siliconenbakmat of bakpapier.
Doe nu de oven uit een laat het geheel 2 tot 3 uur uur in de oven staan.
Doe naar een half uur en een uur de oven een keer open zodat het vocht in de oven kan ontsnappen.
Afhankelijk van de toepassing kun je nog fijner malen tot een pasta ontstaat.

Pizza met aardpeer en Parmezaanse kaas #aardpeer #topinamboer

Helaas moeten we nog even wachten tot de aardperen klaar zijn op de moestuin. Maar als ze klaar zijn heb je alvast een lekker recept.

Ingredienten:

  • 250 gram pizzadeeg (recept)
  • 100 gram bechamelsaus met een beetje nootmuskaat
  • 250 gram aardpeer (175 gram schoon)
  • gemalen zwarte peper,
  • 50 gram parmezaanse kaas of grana padano
  • fijngesneden platte peterselie
  • optioneel rauwe ham, nagelhout of in dunne plakjes gesneden worst met venkelzaad
Bereidingswijze:
Schil de aardpeer en snij de aardpeer in dunne plakjes (0,5 cm). Blancheer de aardpeer 2 minuutjes in water met zout.
Rol het pizzadeeg heel dun uit. Smeer hier de bechamelsaus op.  Leg hierop de dunne plakjes aardpeer.
Strooi hier overheen  de versgemalen peper en de parmezaanse kaas.
Bak de pizza kort in een oven van 220 graden tot er een krokante bodem is ontstaan.
Haal de pizza uit de oven en maak het geheel af met een paar plakken rauwe ham en fijngesneden peterselie.
Lekker met een glasje witte wijn of een gekoeld glaasje oloroso sherry.

Creme fraiche roodfruit muffin met een vleugje #rabarber


Ingredienten:

  • 300 gram creme fraiche
  • 1 ei
  • 270 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram basterdsuiker wit
  • 100 gram rood fruit en 100 gram rababer in kleine stukjes
  •  60 gram roomboter
  • merg van half vanille stokje
  • snufje zout
Bereidingswijze:
Smelt de roomboter. Doe de creme fraiche, het ei, het vanillemerg en het  zout  in een kom en roer hier de basterdsuiker en bloem doorheen tot een gladde massa ontstaat. Roer hier nu eerst de gesmolten boter doorheen en spatel daarna de vruchten en de rabarber door het beslag. Doe het het beslag in een caisse of siliconen bakmat. Afhankelijk van het formaat 20 tot 25 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Lekker met een bolletje ijs of een roodfruit compote.



Rabarbersambal, een beetje vreemd maar wel lekker (heet)

Ingredienten

  • 1/2 kg rabarber in stukjes van 2 cm
  • 2 rode pepers fijngesneden
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 150 gram rietsuiker
  • 200 gram tomaat in blokjes
  • rasp van een sinaasappel
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Fruit de fijngesneden sjalot aan met knoflook, doe de rabarber met aanhangend water en de sinaasappel rasp hierbij en laat dit een aantal minuten doorkoken. Voeg nu de fijn gesneden rode peper, de rietsuiker en tomatenblokjes toe en laat nogmaals een aantal minuten doorkoken.

Heerlijk als marinade voor vlees, op een hollandse boterham met kaas of bij geroosterd vlees van de grill.

Een beetje vreemd maar wel lekker.

Rabarber Frozen Yoghurt #trend #iloverhubarb

Nog een recept met rabarber, nu volop verkrijgbaar, geniet ervan nu het kan.

Ingrediënten:

  • 450 gram rabarber
  • 50 gram honing
  • 150 gram suiker
  • vanillemerg van 1/2 vanillestokje
  • 500 ml yoghurt
  • 100 gram cremefraiche

Ook lekker: vervang de helft van de rabarber door aardbeien (niet meekoken)

Bereidingswijze:

Snijd de rabarber in stukken en kook deze met de suiker, vanille en honing totdat deze lekker zacht is.

Maak hiervan een gladde moes met staafmixer of keukenmachine en roer hier de yoghurt en creme fraiche doorheen.

Doe nu het mengsel in een vormpje (siliconenbakmat of old fashion waterijsvormpje) en zet dit 4 uur in de vriezer.

Heb je een ijsmachine dan kun je het ook in de ijsmachine maken waardoor het iets luchtige wordt.

#FishFriday Cakes

Ingredienten

  • 450 gram aardappelpuree
  • 300 gram kabeljauw
  • Verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, dille of dragon
  • Peper en Zout
  • 1 eitje
  • 20 gram bloem
  • polentameel

Bereidingswijze:

Het “deeg” voor de fishcakes kun je voorafgaand maken. Maak een mooie gladde aardappelpuree op de gebruikelijke wijze. Bak de kabeljauw en “verkruimel” dit door de aardappelpuree, meng de overige ingrediënten erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Maak van het deeg burgers en haal deze voor een krokante korst even door de polenta.

Bak ze nu in olie met een klein klontje boter tot ze goud geel zijn.

Heerlijk met een salade van geblancheerde haricot verts, aceto balsamico, sinaasappelrasp en goede olijfolie.


Zalmpate met sechuanpeper

Ingredienten

  • 150 gram warm gerookte zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram creme fraiche
  • Sap van halve limoen
  • 50 gram cashew noten
  • Vers gemalen sechuanpeper (hier verkrijgbaar)
  • Zeezout naar smaak

Bereidingswijze:

Doe 100 gram zalm met de roomkaas, creme fraiche, limoensap in de keukenmachine tot een fijne creme ontstaat.
Voeg nu de cashewnoten, de vers gemalen sechuanpeper en de rest van de zalm toe en pulse een paar keer zodat er nog stukjes noot en zalm behouden blijven.
Maak naar wens op smaak met zeezout.

Heerlijk op een geroosterde snee desembrood als lunch, voorgerecht of amuse.

Voor een hete zondagavond

Ingredienten

4 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
een blik tomatenblokjes
zout
sap van 1 limoen
zonnebloem olie

Snij de pepers en knoflook fijn
Doe alle ingredienten in een pan en voeg 2 eetl zonnebloemolie toe.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken en doe het heet in een schone jampot of weckpot.

Romainsla met paddestoelen, gegrilde paprika en gegrilde kip

Snelle maaltijdsalade voor 4

Krop romainsla
2 kipfilets, in reepjes gesneden
gegrilde paprika
250 gram gemengde paddestoelen
150 gram rode ui ringen
2 eetl yogurt
2 eetl mayonaise
Sap van 1/2 citroen
Zaden en of pitten
Peper en zout

Grill de kip de paprika en de paddestoelen in de grillpan
Snijd de romainsla
Doe de yoghurt, mayonaise, sap van citroen met peper en zout in een slakom.
Je hoeft de gegrilde producten niet te laten afkoelen.
Doe alles in de kom en meng het goed door, lekker met stuk libanees platbrood of turksbrood.
Doe

Waar koop jij je lunch on the go?

Waar koop jij je brood?

of Twitter?

Hoe vaak eet je vegetarisch

Rabarber pickles

Ingredienten :

1 kilo rode rabarber
1 dl sherryazijn
1 dl rijst azijn
1 dl honing
1 tl zeezout
2 stukjes steranijs
Vanillesuiker

Schil de rabarber. Snijd de rabarber in gelijke stukken.
Doe alle andere ingredienten in een pan en breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
Voeg de rabarber toe en laat het 1 minuut koken.
Doe het mengsel in weckpot of oude jampot.

Heerlijk bij geroosterd varksensvlees of lam, of met rauwe ham ipv de meloen.

Ook lekker met rabarber

2010 in review

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads This blog is doing awesome!.

Crunchy numbers

Featured image

A Boeing 747-400 passenger jet can hold 416 passengers. This blog was viewed about 4,200 times in 2010. That’s about 10 full 747s.

In 2010, there were 22 new posts, growing the total archive of this blog to 115 posts. There were 9 pictures uploaded, taking up a total of 3mb. That’s about a picture per month.

The busiest day of the year was January 24th with 84 views. The most popular post that day was filter koffie nieuwe trend 2010.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were nl.wordpress.com, startgoogle.startpagina.nl, startlog.nl, linkedin.com, and twitter.com.

Some visitors came searching, mostly for vadouvan kruiden, supermarkt, vadouvan recepten, zweedse broodtaart, and verpakking.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

filter koffie nieuwe trend 2010 November 2009

2

Vadouvan, indiaas kruiden mengsel January 2009
8 comments

3

Mpreis Supermarkt Design April 2009

4

sandwich verpakking December 2008

5

zweedse brood taart March 2009

Meatwater

image

Zou je dit product kopen als het te koop zou zijn? En zou je de zelfde prijs willen betalen als regulier vlees?

Kijk hier ons om te kijken wat mensen van merken vinden

http://uitgekotst.nl/  initiatief van vincent everts.