Winterjassen


Met de dalende temperaturen kunnen de warme jassen weer uit de kast worden gehaald. Daarom in dit artikel een aantal mooie winterjassen op een rijtje.

Handige hooibak voor in de paddock of wei

Op Pinterest (klik) kwam ik deze handige manier van hooi geven tegen: een kliko. Het hooi blijft droog bij regen, wat het een geschikte hooibak voor buiten maakt. Het is makkelijk te vullen via de klep en verrijdbaar door de wieltjes. Na het vullen rol je 'm zo naar de paddock of het weiland.

Door de opening onderin te maken, eten de paarden in een natuurlijke houding. Let er wel op dat de randen van de opening niet scherp zijn. Ook is het waarschijnlijk nodig om het handvat (waarmee je 'm duwt, niet het handvat van de deksel) vast te maken aan een hek of paal in verband met wegrijden/omgooien door de paarden.

Wanneer het hooi tijdens het eten niet naar beneden zakt, kan je dit oplossen door het hooi in een (lang) hooinet te doen en deze vervolgens in de kliko te zetten. Het net zorgt er tevens voor dat de paarden minder snel kunnen eten dan bij de opening op de foto het geval is.

Nieuw bord op Pinterest: Interieur


Stalpraat heeft een nieuw bord op Pinterest: Interieur





Hierop zullen allerlei prachtige foto's geplaatst worden die te maken hebben met wonen. Dit in tegenstelling tot het bord Paarden in Interieur, waar enkel interieur pins op staan die met paarden te maken hebben.

Volg het bord Interieur (interior) van Stalpraat op Pinterest.

Totilas: Paard en Fenomeen

Gisteravond, 14 augustus, zond Nederland 1 een documentaire uit over Totilas.
Heb je deze gemist? Je kunt 'm hier terug kijken: Klik

ProductTip nr. 3: Paardenharen van dekjes halen


Wil je je dekjes wassen, maar zit de binnenkant vol haren? Met een rubberen borstel kan je deze er makkelijk afborstelen.
Ze zijn bij meerdere winkels te koop, o.a. de Blokker, maar je kunt ze ook bestellen op bol.com (klik)


Interieur nr. 5

Er zijn weer nieuwe afbeeldingen toegevoegd aan het 'Paarden in Interieur' bord van Stalpraat op Pinterest.
Voor leuke voorbeelden hoe je paarden(sport) in je interieur kunt verwerken ga je naar dit album:

Volg het bord Paarden in Interieur (horses and interior) van Stalpraat op Pinterest.

Witte paardenbenen schoon krijgen

Heeft je paard witte benen en krijg je deze moeilijk schoon?
Door te wassen met zilvershampoo, Biotex of groene zeep worden ze een stuk witter. Ook Betadine shampoo en Badedas schijnen goed te helpen.

Wanneer je op pad gaat is het handig om de benen te bandageren. Op die manier kunnen ze onderweg niet vuil worden. Om de kroonrand wit te houden kan je springschoenen om doen.

Zijn er na het wassen toch nog wat vlekjes ontstaan? Wrijven met talkpoeder wil wel helpen om de vlekken te vervagen.

Joggingbroek om je witte rijbroek schoon te houden


Bron foto: klik
Wil je je witte rijbroek schoon houden voor je proef, maar heb je geen zin of tijd om je op het wedstrijdterrein nog om te moeten kleden? Doe dan een -niet al te strakke- joggingbroek over je rijbroek aan. Deze kan je wanneer je gaat losrijden uit doen, en zo hoef je niet bang te zijn voor vlekken tijdens het vlechten en opzadelen!
Hieronder vind je een aantal leuke joggingbroeken.

Gewichtscalculator voor paarden

Wil je het gewicht van je paard weten voor bijvoorbeeld het toedienen van een wormenkuur? Deze gewichtscalculator geeft een schatting van het gewicht aan de hand van de lengte en omvang.
















Wanneer je het gewicht nauwkeurig wilt weten kan je je paard laten wegen.
De mobiele paardenweegschaal komt bij je langs: http://www.paardenweegschaal.nl/

ProductTip nr. 2: Trailerhoes

Veel trailer eigenaren hebben hun trailer onbeschut buiten staan. Hierdoor staat hij in weer en wind buiten, wat de conditie van de trailer niet ten goede komt. Het grootste nadeel hiervan is dat de bodem kan gaan rotten.

Do It Yourself nr. 2: Kussen met rozet

Wees creatief met je gewonnen rozetten en gebruik ze om kussens te decoreren! Het is heel simpel: Kies een rozet uit dat qua kleur mooi staat bij het kussen. Vervolgens maak je het met een veiligheidsspeldje vast.
Het kussen hier rechts komt uit een winkel (klik), maar ze zijn dus makkelijk zelf te maken!


ProductTip: Plastrons

Op zoek naar een mooie plastron? Mijnplastron.nl verkoopt handgemaakt plastrons van bruidssatijn. De prijzen liggen rond de 35 euro.
Enkele voorbeelden van deze chique plastrons vind je in dit artikel.

(Paarden)Tips voor op koude dagen


In dit artikel vind je tips om als ruiter warm te blijven en hoe je je paard warm kan houden.

Taarten voor de paardenliefhebber

Hou je van bakken en van paarden? Of moet je een taart maken voor een paardenliefhebber? In dit artikel vind je wat inspiratie!


Filmpje: Beenzetting van het paard in stap, draf en galop

Hester Bransen van Ruitergevoel.com heeft een handig filmpje gemaakt waarbij je eenvoudig de beenzetting van het paard kan zien. De benen zijn in verschillende kleuren gebandageerd, elke gang anders. De benen die gelijktijdig worden opgetild en neergezet hebben dezelfde kleur.

Wat paarden zien




Do It Yourself: Kerstdecoratie

Leuke kerstversiering, makkelijk in elkaar te zetten:
Bron: http://sjarmerendejul.blogspot.nl/

Oproep: melden van eenzame paarden

Vele paarden worden alleen gehouden. Of het nu in een weiland is of op stal, paarden zijn kuddedieren en horen niet in hun eentje te staan.
Dier&Recht vraagt melding te maken van eenzame paarden. Zij zullen vervolgens contact opnemen met de eigenaar.
Lees meer over dit initiatief op de site van Dier&Recht: Klik

Omgaan met kijkerige paarden - Tristan Tucker


Bron: http://www.paardenlifestyle.com

'Co-being' relatie tussen ruiter en paard

Recent onderzoek heeft aangetoond dat er een 'co-being' relatie kan ontstaan tussen ruiter en paard. Deze theorie gaat verder dan het bekende idee dat paarden een spiegel zijn van de mens. Paarden en ruiter zouden zich, zowel fysiek als mentaal, aan elkaar aanpassen.

Cadeautips


In dit artikel vind je een lijst met cadeau ideeën voor de paardenliefhebber. Handig bij het inkopen doen voor Sinterklaas en Kerst binnenkort!
Wanneer je op de foto klikt kom je bij de betreffende webshop terecht.

Leren wijken voor druk is een cruciaal onderdeel in de opleiding van een paard


In de omgang met paarden maken we (onbewust) veel gebruik van het wijken voor druk. Ondanks dat het op vele manieren terug komt in het werken met paarden is het niet iets wat paarden uit zichzelf snappen. Van nature gaan paarden namelijk tegen druk in, in plaats van ervoor te wijken. 

Werking van de linker- en rechterhersenhelft bij paarden, en de invloed hiervan op het leerproces


 Hoe komt het dat een paard linksom een hoek na een paar rondjes niet eng meer vindt, en rechtsom vervolgens wel?

Dit is uit te leggen aan de hand van de werking van de hersenen. De verbinding tussen de linker- en rechterhersenhelft is bij paarden niet optimaal. Informatie wordt veel trager uitgewisseld tussen de beide helften dan dat bij mensen het geval is. 

Handige opbergtip voor beenbeschermers


Op het internet kwam ik een eenvoudige en handige manier tegen om je beenbeschermers op te bergen. Het enige wat je hoeft te doen is klittebandstrips op te plakken. Deze hebben 1 kant met lijm/sticker en 1 met klitteband. Plak vervolgens het klitteband van de beenbeschermer aan het klitteband van de strip. Je kunt ze bevestigen in de zadelkamer, aan je stal, in de zadelkamer van je trailer enzovoort. Ook kunnen de beenbeschermers op deze manier goed drogen wanneer ze nat zijn geworden.

Paarden in je interieur

Er zijn vele manieren om paarden (en toebehoren) terug te laten komen in je interieur. Het kan
onopvallend of wat meer aanwezig. Niet alleen paardenliefhebbers hebben paarden "in huis". Ook andere mensen genieten van de mooie verschijning van deze dieren. Hieronder heb ik enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

Vijf paardentypen: Vuur, aarde, metaal, water en hout..


De vijf elementen theorie Wu Xing is een indeling in vijf verschillende karaktertypen volgens de Chinese geneeskunde. Eric Laarakker, holistisch dierenarts en oprichter van Dierenklikiek Den Hoek, heeft deze typen vertaald naar paarden.

Verveling op stal verminderen

Veel paarden brengen, met name in de winter, heel wat uurtjes op stal door. In dit artikel vind je enkele tips om verveling tegen te gaan.

Touwhalster knopen


In onderstaande filmpjes wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een touwhalster maakt. Ook vind je in dit artikel de juiste maat voor jouw pony of paard en een site waarop je geschikt touw kunt bestellen.
Succes!

Oplossing voor problemen met trailerladen

Veel mensen hebben problemen met het op de trailer laden van hun paard of pony. Dit kan erg
frustrerend zijn, zeker wanneer je haast hebt en al een uur voor de trailer staat.

Herfst- en wintercollectie 2013: rijkleding

De herfst- en wintercollecties liggen alweer in de winkels, zo ook van de rijkleding. In dit artikel heb ik enkele van mijn favorieten uit de najaarscollectie van 2013 op een rijtje gezet. Onderaan vind je de merken en prijzen op volgorde van de foto's.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor paarden

Een lijstje met verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor paarden en hun werking.
Goedkoop en vaak al in huis!