Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Papieren Kadotasjes

 Gelezen zijn de tijdschriften van Natuurmonumenten. Het blad kan bij het oud papier maar het papier is stevig genoeg om mee te werken en knutselen. Er zijn doosjes gevouwen met de origami techniek. Tezamen met het plantje is het een aardig moederdagkadootje. moederdagkadootje    
Recente posts

Aangespoeld hout

  De aangespoelde houtjes zijn op het strand gevonden. Ze zijn met een dun staafje van ijzer aan elkaar geregen.

Gekleurde streepjes en kruisjes

                                             # Gekleurde streepjes en kruisjes..                                             # Camouflage van de slijtage bij de knie..                                             # Shasiko..

Trui bewerking

 Een mix van trui-stukken.

Sashiko blouse

 Een waardering van een spijkerblouse; achter de versleten plekjes is een stukje spijkergoed gezet. Met kleurrijk garen is met een simpele steek het stuk vastgezet.   En om het effect van de gekleurde draad  heb ik aan de rechterkant  een fantasie bloem geborduurd.   Als inspiratie heb ik de eenvoudige pentekening gebruikt. Deze pentekening is een vingeroefening van een studente van de HKU Utrecht.  

sashiko reparatie spijkerbroek

 Deze spijkerbroek is zoveel gedragen. De draden houden elkaar nog net vast. Er is een laagje spijkerstof onder gelegd en dicht geborduurd met rechte lijnen; sashiko [Japanse reparatie]. De broek wordt er mooier  en rijker van. En hij kan nog langer mee. sashiko reparatie broek

cadeau-doosjes met strand gedicht

Deze doosjes zijn gemaakt van papier met teksten over strand en zee. Ideaal om cadeautjes in te verpakken voor als er iets te vieren is. Het doosje is ongeveer drie bij zes cm en negen cm hoog.