Pagina's

dinsdag 6 mei 2014

Blokje afgebroken

Gelukkig heb ik bij de vorige afspraak niet hoeven gipshappen, er is opnieuw een dikker draad geplaatst onder en boven en ik heb weer wat nieuwe elastiekjes gekregen.
Ik heb nu ook een elastiekje aan de rechterkant van mijn kaak die van boven schuin naar beneden loopt. Ik moet zelf de elastiekje dagelijks vervangen na het tandenpoetsen. Dit elastiek moet ervoor zorgen dat mijn ondertanden wat meer naar rechts schuiven, ik merk nu 2 weken later een heel klein verschil, of het voldoende verschil gaat geven dat weet ik nog niet dat hoor ik 19 mei bij de volgende afspraak.

Hierbij even een foto van wat hoe en waar dat elastiekje loopt en aan vast zit. Dit ben ik niet dit is gewoon even een random foto via google gevonden.



zondag 13 april 2014

Long time no see

Jeetje wat is het alweer lang geleden dat ik hier wat geschreven heb. Ik heb me blog echt een beetje verwaarloosd, dus het word hoog tijd dat ik hier verandering in breng.


Ondanks dat het lang geleden is dat ik geschreven heb is er niet veel nieuws om te melden, de ortho bezoeken zijn allemaal een beetje het zelfde. Elke afspraak word er een beetje gekeken en nieuw dikker draad geplaatst en dat was het.
Bijna alle gaten zijn nu dicht, op 2 na en die zitten bij m'n onderkaak dus dat ziet verder niemand ;-).

vrijdag 5 juli 2013

Dikker draad

Zo ik heb weer een hoop te vertellen :-)

Ik had gister een afspraak bij mijn orthodontist ik zou een nieuw draad krijgen, en eindelijk zou er op me bovenbeugel ook druk gezet worden. Er stond nog geen druk op mijn bovenbeugel, ze hadden er wel draad in zitten maar die zat niet strak en was veel te lang waardoor deze constant in mijn wang stak met als gevolg dat ik me hele wang kapot had. Ze hebben nu boven en onder dikker draad erin gezet en ik heb ook wat veertjes(zie hieronder op de foto)

maandag 17 juni 2013

Een korte update en foto

Ik zou alvast sorry zeggen voor de komende tijd, ik zal niet heel veel schrijven want nu de beugel erin zit gebeurd er gewoon vrij weinig. Ik kan wel telkens even een korte update geven als ik weer bij de ortho ben geweest.

Hierbij meteen even een foto van toen de beugel geplaatst was ruim 2 weken geleden en een foto van afgelopen week. Links is van toen hij er net in zat en rechts van afgelopen week.


Je ziet vooral bij me bovenkaak aan de rechter kant verschil dat me tanden al wat verschoven zijn. Me voortanden staan nu bijna tegen elkaar aan, dus het is nog verder gaan schuiven dan je op de foto hier boven ziet.
Ik heb nog steeds geen gevoel in me tandvlees en voortanden, hierdoor kan ik nog steeds niks afbijten en moet ik alles met mes en vork eten. Verder kan ik zo goed als alles eten, behalve vlees waar je lang op moet kauwen gaat nogal lastig. Ik kan ook niet goed met me mond dicht eten want die beugel zit in de weg. Verder valt het me erg mee en heb ik bijna geen pijn, af en toe wat hoofdpijn wat waarschijnlijk door de beugel komt. Aangezien ik nog geen gevoel heb in me bovenkaak voel ik niet dat de beugel druk zet en dat is wel gek, ik merk het alleen als ik met me tandenborstel eroverheen kom dat het wat pijn doet.

Ik moet 4 juli weer naar de ortho voor een nieuw draad, zodra deze erin zit zal ik weer een korte update geven. Hopelijk valt dat mee ;-) maar ach erger dan die schroef kan het niet worden.

Ciao

zondag 26 mei 2013

4 maanden na de operatie, plaatsen boven beugel

Ik zie dat het alweer een maand geleden is dat ik voor het laatst geschreven heb, sorry daarvoor! Er was heel weinig te vertellen aangezien er ook een tijdje niks gebeurden.
Afgelopen donderdag is de boven beugel geplaatst, eindelijk! Ik keek hier een beetje tegenop want mijn voortanden waren/zijn nog steeds gevoelig dus ik dacht dat het plaatsen van de beugel erg pijn zou gaan doen. Maar het viel reuze mee. Ik heb er amper wat van gevoeld en een half uur later zat de beugel er al in! Ik heb wel me hele lip en wang weer kapot, zelfs als ik er was op doe doet het nog pijn. Maar ik weet uit ervaring dat dit na een paar dagen over is gelukkig. Wat ook wennen is is dat als ik lach moet ik echt mijn lip weer over mijn beugel doen haha, dat ziet er raar uit. Maar ik ben wel dol blij dat de beugel er eindelijk in zit, op 2 dagen na is het 4 maanden na de operatie dat de beugel geplaats is. Ik loop dus gewoon al 4 maanden met een spleet tussen me tanden. Al is de spleet nu niet meer heel raar maar meer een spleet die meer mensen hebben, dus het ziet er niet meer zo gek uit. Ik zal van de week weer even een foto plaatsen van hoe groot de spleet nu is en hoe me beugel eruit ziet. Het draad van de beugel loopt helemaal schots en scheef maar dat komt natuurlijk doordat me tanden nog zo ontzettend scheef staan, dit is een kwestie van tijd en het staat al mooier :-)

Ik kan trouwens nog steeds niks afbijten, ook omdat me voortanden zo gevoelig zijn maar eigenlijk is het nu nog erger geworden door de beugel. Maar ach verder kan ik alles eten, dus dan maar met mes en vork in plaats van een boterham op de vuist.

Dit was het weer even, ik zal van de week nog even schrijven en een foto plaatsen. Fijne zondag nog voor iedereen!


zondag 28 april 2013

Korte update 3 maanden na de operatie, zonder TPD

Het is alweer 5 dagen geleden dat de schroef verwijderd is, ik heb geprobeerd een goede foto te maken van de wondjes maar dit lukt haast niet omdat de palatalbar er precies overheen loopt, dus dan zie je op de foto de wondjes niet. Als ik met me tong langs de wondjes ga voel ik wel een gat, nou ja gat is een groot woord maar een soort gaatje voel ik dan. De hechtingen zitten er nog in maar 1 is al goed los aan het raken. Ik heb de eerste dag wat pijn gehad maar toen had ik 2 ibuprofen 600 op en die dag erna nog 1 ibuprofen en toen was de pijn alweer zo goed als over, dus de napijn viel mij heel erg mee! En wat voelt het raar dat ik ineens zoveel ruimte heb in mijn mond, de eerste dagen praten ik nog steeds raar, ik was net gewend aan die schroef en nu moet ik wennen aan dat ik weer de ruimte heb om normaal te praten. Ik heb de eerste 3 dagen wel vloeibaar gegeten want de wondjes waren toch wat gevoelig, en die palatalbar zit vast aan mijn kiezen waardoor de kiezen wat gevoelig zijn.

Ik ben zo blij dat het eerste deel is afgesloten, ik voel me echt happy! Ik hoor ook echt elke week van mijn vriendinnen dat ze telkens weer verschil zien aan mijn voortanden, deze gaan nu echt steeds dichter naar elkaar toe staan! Zo dat was het weer voor nu. Ik hoop dat iedereen een leuke (laatste)Koninginnedag heeft!


dinsdag 23 april 2013

Yeah!! de TPD is eruit!

De gevreesde dag is bijna voorbij, de schroef is eruit! Ik keek hier best erg tegenop en natuurlijk heb ik mezelf gekker gemaakt dan nodig was. Om 11:30 moest ik bij de kaakchirurg zijn in het Radboud ziekenhuis, ik heb helaas nog moeten wachten tot kwart voor twaalf en dat terwijl ik al heel erg zenuwachtig was. Ze zeiden toen de afspraak van vandaag gemaakt werd dat ik van te voren maar genoeg moest eten omdat dat na het verwijderen van de TPD lastig zou zijn, ik kreeg natuurlijk geen hap door me keel vanochtend! Nou om kwart voor 12 werd ik geroepen, ik schrok een beetje want de kamer van een kaakchirurg zag er een beetje uit als een OK, gadver daar heb ik het niet op. Ze begonnen gelijk met de verdoving, misschien maar beter ook want daar zag ik heel erg tegenop, ik heb wel vaker verdoving gehad bij de tandarts maar nog nooit in het gehemelte en die leken mij erg pijnlijk. Nou dat waren ze dus ook, oké voor iedereen zal het wel anders zijn, misschien ben ik gewoon erg kleinzerig maar ik vond het echt geen pretje. Ik kreeg geloof ik 5 of 6 spuiten, de eerste 2 vlak langs de TPD voelde ik heel goed en ik wou die spuit wel uit me mond trekken, de 2 die daarna volgde ook vlak langs de TPD voelde ik gelukkig al minder goed, de laatste voelde ik al niet eens meer, daarom twijfel ik ook of het er nu 5 of 6 waren.

Wat ik erg fijn vond was dat de kaakchirurg vertelde dat ze zelf de spuiten ook een ramp vind, ze vind het niet erg om bij andere te plaatsen maar zelf moet ze er niks van hebben, daar kon ik wel om lachen, ach het zijn ook maar gewoon mensen! Toen de verdoving z'n werking deed kwam dokter De Koning nog even een praatje maken, hij heeft mijn operatie gedaan 25 januari, hij wilde even weten hoe het ging en hoe het in me mond eruit zag. Hij was heel erg tevreden over hoe me bovenkaak eruit ziet, ik zelf ook wel is echt mooi geworden!

Na wat gekletst te hebben met hem moest het feestje helaas toch echt beginnen. Ik kreeg een soort kleed over me lichaam tot aan mijn kin en een gedeelte over mijn gezicht, hiervan kreeg ik de kriebels ik dacht dat zoiets alleen nodig was bij een operatie, en dit was toch maar een kleine ingreep? Waarom ze dat eigenlijk over je heen leggen weet ik nog steeds niet, maar goed je hebt er natuurlijk ook helemaal geen last van! Ze legt op mijn borst wat instrumenten klaar, vanaf dat moment heb ik mijn ogen dicht gedaan want ik wilde er zo weinig mogelijk van mee krijgen. Ze haalde eerst het hele kleine schroefje uit de TPD, hiermee is de TPD een tijd terug vast gezet. Daarna hebben ze geloof ik links een sneetje gemaakt, voelde hier uiteraard helemaal niks van. De plaatjes die onder je huid liggen zitten met een schroefje vast in je kaakbot deze werden eruit gedraaid, ik hoorde het wel een raar geluid maar stelt niks voor want je voelt het niet. Best gek vond ik het dat ik van alles hoorde maar niet voelde. Toen ze links los hadden gingen ze de schroef wat terug draaien zodat deze kleiner werd, dit voelde ik wel erg goed een naar gevoel was dat. Toen begonnen ze met rechts, eigenlijk het zelfde verhaal als links. Alleen duurde het rechts wat langer maar al met al ging het redelijk snel. Toen moesten ze nog hechten, erg vreemd gevoel want je voelt allemaal draadjes uit je mond hangen maar je voelt echt helemaal niks van het hechten zelf. We begonnen denk ik rond 5 voor 12 en om kwart over 12 waren we klaar, ging sneller dan ik verwacht had. Toen ik vanuit de stoel opstond was ik heel duizelig, ik voelde me totaal niet goed, zoals ik eerder al zei heb ik mezelf helemaal gek gemaakt en dit kwam er nu uit. Ik mocht even op een bed gaan liggen, en binnen 10 minuutjes voelde ik me weer goed.