maandag

Wie bepaalt eigenlijk wat mooi is?

De modeweken leren me: ga voor je eigen schoonheidsideaal
Iedere modeweek, elk seizoen weer is het hetzelfde liedje. De mooiste modellen heupwiegen over de catwalk. Hun ranke figuurtjes en perfect gevormde gezichten zijn iedere keer weer onderwerp van discussies die eigenlijk nooit ergens toe leiden. De tegenstanders van beschuldigen de modewereld ervan dat zij een onbereikbaar en potentieel gevaarlijk concept van schoonheid voorhouden, terwijl de voorstanders zich op het standpunt stellen dat de ideale schoonheid iets is dat alle meisjes en vrouwen nastreven.
Tijdens elke modeweek heb je deze discussies die af en toe heus wel vermakelijk zijn en dank vaak dat er toch wel belangrijker dingen in de wereld zijn om je druk over te maken.
Maar dit keer wik ik er dan toch iets over schrijven. Aanleiding daarvoor is een gezegde dat een Italiaanse tijdens een discussie over het vrouwelijke schoonheidsbeeld liet ontvallen. Het gezegde luidt in het Italiaans: 'Non è bello ciò che è bello, ma è bello ciò che piace'. Letterlijk vertaald betekend dit: 'Mooi is niet datgene wat mooi is, maar mooi is dat wat behaagt.
Op het eerste gezicht is het een eenvoudige uitspraak, maar achter deze woorden gaat een grote waarheid schuil. In plaats  van blindelings najagen van algemeen geaccepteerde en opgelegde schoonheidsidealen, is het belangrijker om te ontdekken wat we zelf nu eigenlijk echt willen, wat wij zelf mooi vinden, wat ons interesseert. Dat betekent dat ij onze eigen weg moeten vinden en trends moeten laten voor wat ze zijn. Vind je deze uitspraak niet passen in de context van leven is het meervoud van lef? Dan heb je het mis.
De internationale modeweken, intensieve dagen vol modeshows en modellen op de catwalks en achter de coulisses. Zijn voor mij een aanleiding om eens wat dieper op het schoonheidsideaal in te gaan. Natuurlijk ga ik niet zeggen dat de modellen die we op de catwalk zien lelijk zijn. Het zijn stuk voor stuk jonge meisjes die zichzelf goed verzorgen en er alles aan doen om in vorm te blijven omdat dat nu eenmaal deel uitmaakt van hu werk. Zij moeten voldoen aan de vereisten die designers aan hun stellen, anders prijzen zij zichzelf uit de markt. Maar dat wil niet zeggen dat wij deze modellen al uitgangspunt moeten nemen!
Wat ik wil zeggen is dat het veel belangrijker is dat je jezelf accepteert hoe je bent. Dat betekent niet dat je niets aan je uiterlijk hoeft te doen. Wat ik bedoel is dat je je eigen schoonheidsbeeld als uitgangspunt moet nemen en niet ten kosten van alles moet proberen om aan schoonheidsidealen van anderen te voldoen. Probeer niet om op ander te lijken, maar accepteer je eigen schoonheid. Laat je niet door anderen vertellen hoe jij eruit moet zien. Laat je niet onzeker maken!
Wat ik persoonlijk vin is dan ook heel simpel. Het is tijd dat we zelf initiatief nemen, dat we zelf beslissen wat we echt mooi vinden. Dat we zelf bepalen wat onze persoonlijke smaak is en dat we leren om onszelf te accepteren, dat we van onze schoonheidsfoutjes gaan houden en dat we de modellen nemen voor wat ze zijn: meisjes die hun werk doen en die dezelfde problemen en onzekerheden hebben als wij.

zondag

Modekleuren en modefantasieën voor voorjaar/zomer 2011

De hotste kleuren en de meest gezien dessins voor het komende seizoen
Zoals altijd aan het begin van een nieuw seizoen zij we vooral benieuwd naar de modekleuren. Wat gaan de hotste kleuren worden? En welke prints gaan we zien? Mijn top 10 van modekleuren en een top 5 van modeprints. Wat ik je alvast kan zeggen is dat het een bontgekleurd en exotisch seizoen gaat worden.
Top 10 modekleuren:
Mijn modekleuren top 10 is zoon beetje gebaseerd op wat ik op de catwalks en in de voorjaarscollecties heb gezien.
Ik heb gezocht naar de tien hotste kleuren maar toegegeven dat het niet eenvoudig was omdat we het komende seizoen een explosie van kleuren kunnen gaan verwachten. De collecties zijn één groot schildersdoek met de meest intense, heftige en opvallende kleuren. Diep, vol, overdadig en zonovergoten. Naast deze kleuren domineren zwart en wit. Pastels en verwassen kleuren doen dit seizoen minder mee. Daarentegen gaan we wel gebleekt spijkergoed zien.

1.       Wit, smetteloos en kraakhelder wit is deze zomer populairder dan ooit.
2.       Fuchsia, volgens internationale trendreporters dé winnende kleur.
3.       Koraalrood, een hoogzomerse kleur maar verwacht wordt dat we deze kleur ook al in het voorjaar gaan dragen.
4.       Chemisch oranje, een knaller voor de durfals heel mooi met gebleekt denim en naturel leer. Deze kleur komt ook in de make-up terug.
5.       Teal, een groenblauwe kleur die we ook voor winter 2011 2012 gaan zien.
6.       Olijfgroen, een groentint die op legergroen lijkt maar net wat lieflijker is, deze kleur is ook mooi te combineren met een friss blauw witte streep.
7.       Curaçao blauw, zo blauw als het drankje
8.       Lime geel
9.       Smaragdgroen
10.   Lichte natural tinten, zoals lichte touwkleuren mooi om met de felle kleuren te combineren.
Top 5 mode prints:
Ik verwacht dat we het komende seizoen schitterende en kleurige fantasieën gaan zien. Etnische, tribale en jaren ’70 prints voeren de boventoon voor maxi-jurken en enkellange rokken. De streepmotiefjes zijn vooral aan bloesjes voorbehouden.
1.       Intens gekleurde etnische en tribale prints.
2.       Jaren ’70 prints met psychedelische cirkels en lijnen
3.       Dierenprints in alle mogelijke uitvoeringen en kleuren
4.       Fris blauw witte streepmotieven
5.       Romantische bloemen, blad en vlinder motieven met een magische Alice in Wonderland ondertoon.
PS. Foto's volgen zo snel mogelijk!


zaterdag

Update!

Lieve volgers,

Zoals jullie vast al is opgevallen, heb ik al weer bijna een week niet gepost.
Heb het veelste druk met school, en stage.
Maar vanavond komt er weer een nieuw bericht online.

maandag

Smartphone rimpels

Vroegtijdige rimpels door veelvuldig smartphone gebruik

Een nieuw alarm in de wereld van cosmetica; van veelvuldig smartphone gebuik krijg je rimpels.

Het alarm komt van DR. Jean Louis Sebagh die wel beschouwd wordt als één van de belangrijkste cosmetische artsen in Europa. Sedagh heeft een achtergrond als cosmetische chirurg maar houdt zich vooral met non-invasieve cosmetische behandelingen zoals botox bezig. De

De London Evenig Standard verwoordt Sebagh’s mening dat de toename van vroegtijdige rimpels bij vrouwen te wijten is aan het regelmatig turen op de kleine schermpjes van mobiele telefoons. Het gebruik van smartphones id drastisch toegenomen en vrouwen spenderen steeds meer tijd aan versturen en lezen van berichten via de mobiele telefoon. Tijdens her raadplegen van deze minischermpjes hebben we de neiging om lichamelijk scheel te kijken waardoor er spanning in de zone rond de wenkbrauwen ontstaat. Deze spanning kan op den duur tot vroegtijdige rimpelvorming leiden.

Dr. Sebagh komt gelukkig niet alleen met een alarm, maar ook met een oplossing: een beetje botox kan vroegtijdige smartphone rimpels weer geld strijken. Hiermee is ook een nieuwe term geboren: Blackverry-Botox. Het is wel belangrijk aldus Sebagh dat de botox door een ervaren en kundige arts wordt toegdiend.

Een collega van Sebagh, de Londonse beauty therapist Nichola Joss, komt met een eenvoudigere remedie. Zij adviseert om dagelijks jezelf op een DIY gezichtsmassage te trakteren. Deze gezichtsmassage ontspant de spieren en verbetert de bloedcirculatie.

Tijdens het masseren concentreer je je op de zone rond je wenkbrauwen en het voorhoof. Begin in het midden van je voorhoofd en maag opgaande bewegingen in de richting van je slapen. Op je slapen maak je roterende bewegingen.



zondag

Make-up trends voor zomer & voorjaar 2011

Wat worden de make-up trends voor 2011? Hoe gaat we ons opmaken? Wat zijn de trendy make-up kleuren voor het komende seizoen? Zijn de vragen die op mijn lippen branden!

Sterke kleuraccenten
Voor voorjaar 2011 sprint op het eerste gezicht het meest in het oog.
We gaan veel sterke kleuraccenten zien. Denk hierbij aan felle lippenstift, een sterke eyeliner of oogmake-up in felle kleuren als chemisch oranje, fluo roze, knallend fuchsia, kanarie geel. Dit soort kleuraccenten zagen we bijvoorbeeld bij Kenzo. Voor die show waren de oogleden van de modellen met gele Acryllic Paint opgemaakt met daarover Gloss Texture. En bij Pedro Lourenço zagen we rode oogleden met gloss.


zaterdag

Kapsels en haartrends voorjaar 2011:

De jaren 70 komen weer helemaal terug. Lente en zomer 2011 gaan we een enorme opleving van de seventies zien. In de mode, in de make-up en in de kapsels. Vlechtjes a la Bo Derek zijn weer in.

Bye bye minimal, welkom creativiteit!

De belangrijkste haartrend die we op de catwalks voor lente en zomer 2011 hebben gezien, is bye bye minimal, welkome creativiteit! We laten de donkere seizoenen eindelijk achter ons en stappen over op een luchtigere en creatievere mood die ook in de kapsels tot uiting komt. We gaan onze fantasie weer gebruiken, en we gaan voor charme. De gladde en kleurige paardenstaart wordt vervangen door nieuwe haarexperimenten en spannende uitstapjes naar het verleden.

De rebelse spirit is terug!

De haartrends voor de vrouw voor zomer 2011 lijken regelrecht uit de jaren 70 te komen. De sfeer en creativiteit van die jaren blijven de mode beïnvloeden. De rebelse spirit van de seventies vrouw komt tot uiting in volumineuze kapsels zagen we op de catwalk van Marc Jacobs. Daar zagen we kapsels die wel op leeuwenmanen leken. Het wilde karakter van dit soort haar werd getemd door haarspelden in de vorm van bloemen en blaadjes.

maandag

Anna Dello Russo kiest voor neonkleuren.

Felle kleuren dé trend voor zomer 2011
Zij is anna Dello Russo. Ze was fashion editor van Vogue Italië en editor van Uomo Vogue Italië en ze iz editor at large van Vogue Japan. Maar ze is ook een stijlicoon en één van de meest gefotografeerde modejournalisten bij de modeshows. Anna’s stijl is glamorous en toonaangevend. Wat zij draagt, gaan wij over een paarjaar (mischien) dragen. Anna Dello Russo is een fashion addict in de puurste vorm en schijnt zelfs haar keukenkastjes tot garderobekasten te hebben omgebouwd, ze zou meer dan 4000 paar schoenen hebben.
Deze modeweek in Milaan is Anna Dello Russo verschillende malen in neonkleuren gezien. Lime geel, chemisch oranje, fuchsia. Misschien overbodig om te zeggen dat deze kleuren dé modekleuren voor zomer 2011 worden.