maandag 20 oktober 2014

Ontwikkeling van de iPhone

Begin 2007 presenteerde Steve Jobs de eerste iPhone, in die tijd gebruikten weinig mensen nog smartphones, Apple heeft voor de doorbraak gezorgd in die tijd. Het was 1 apparaat waarin verschillende ander apparaten zaten, de telefoon, de muziekspeler en het internet. We gingen bijna allemaal touchscreens gebruiken, apps installeren en er zijn sinds dien ook veel nieuwe iPhone modellen uitgebracht. Hieronder een kort overzicht van alle iPhones met wat de veranderingen waren van alle nieuw uitgebrachte toestellen.

iPhone eerste generatie (2007)

http://cdn1.mos.techradar.futurecdn.net//art/mobile_phones/iPhone/iphone-580-90.jpgDe eerste iPhone werd geprezen om de touch-screen interface en het gebruiksgemak, de concurrenten van die tijd dachten dat Apple hiermee nooit door zou kunnen dringen, ze hadden geen ervaring in de telefoonmarkt. Maar ze hadden het verkeerd, ondanks de kritiek op het toetsenbord en de niet verwisselbare batterij werd het toestel door het publiek aangenomen. 
Het toestel had Wi-Fi, wat in die tijd niet gebruikelijk was voor toestellen. Ook de browser, Safari was de één van de beste uit die tijd. Het toestel werd een verkoopsucces door de gebruiksvriendelijkheid, de apps en muziek die je mee kon nemen uit iTunes. Omdat ze in Nederland nog niet verkrijgbaar waren werden ze massaal uit de VS geïmporteerd. Het toestel is niet verkrijgbaar geweest op de Nederlandse markt.

iPhone 3G (2008)

http://www.everymac.com/images/ipod_pictures/apple-iphone-3g.jpgZoals de naam het zegt kon dit toestel ook functioneren op het 3G netwerk, dit was het enige toestel van Apple wat ze met een plastic achterkant gemaakt hebben. Hierdoor waren ze lichter en goedkoper om te maken voor Apple, deze iPhone werd ook in Nederland verkocht via T-Mobile. Met de introductie van dit toestel kwam ook  de eerste software-update naar iPhone OS 2.0. Met deze software was het ook mogelijk apps van derden te downloaden, games, zakelijke applicaties en nog veel meer. 
Ook voor de zakelijke markt was die iPhone geschikt, met de ondersteuning voor een bedrijfsmail, een beveiligd, gesloten systeem en kwaliteitsapplicatiess zorgden er voor dat veel zakelijke gebruikers overstapten naar de iPhone. 

iPhone 3GS (2009)

http://jeweell.com/data_images/out/68/1353190-iphone-3gs.jpgIn dit jaar kreeg de iPhone de eerste 'echte' concurrent, de Palm Pre. Dit toestel had een perfect design door het touchscreen en het uitschuifbare toetsenbord. Ook was de interface net zo gebruiksvriendelijk als de iPhone. Maar omdat iPhone al een naam had gekregen binnen de markt werd deze concurrent met gemak van de markt geschoven. De reacties op de 3GS waren enorm, met de iPhone 3GS waren ze ook voor bij het grote publiek binnengedrongen. Er werden dus enorm veel iPhones verkocht vanaf die tijd. 
De 3GS had een snellere processor, een 3 MP camera, videorecorder en een digitaal kompas. Met deze iPhone kwam ook de iPhone OS 3.0, waar Spotlight (zoekfunctie binnen iPhone) en de push notificaties bijkwamen. Ook kon je vanaf nu kopiëren en plakken. Het was te merken dat de toestellen massaal verkocht werden, het T-Mobile netwerk raakt overbelast, zij waren ook toen nog de enige provider die deze toestellen verkocht. 

iPhone 4 (2010)

http://www.smart-repair.nl/wp-content/uploads/2012/10/iphone-4-reparatie.pngEindelijk een nieuw design voor de iPhones! Glazen voor en achterkant en een metalen schermrand. Hierin zat een nog snellere processor, twee keer zoveel geheugen, Retina Display en betere camera met flits. Voor veel gebruikers van de iPhone een reden om een nieuwe te halen. Ook zaten er weer veel vernieuwde functies op de nieuwe iPhone. 
De nieuwe software, vanaf toen iOS genoemd, met als nieuwe functies FaceTime, multitaskingfunctie en de mogelijkheid om apps op de achtergrond door te laten draaien. iPhone is ondertussen de grootste omzetgenerator van Apple, het voortbestaan hangt hier dus vanaf. In dit jaar is ook de eerste iPad verschenen. 

iPhone 4S (2011)

http://technave.com/data/files/mall/article/201205211435087903.pngAl het publiek dacht dat Apple een iPhone 5 uit zou brengen, maar Apple besloot eerst de 4S uit te brengen, Het uiterlijk zag er precies hetzelfde uit dan de iPhone 4, maar dit toestel had wel enkele vernieuwingen. Een snellere processor, een 8 MP camera, snellere verbinding op het 3G netwerk. Ook met dit toestel kwam weer een vernieuwde iOS 5, daarin zaten het berichtencentrum, iMessage, Kiosk, en de Apple Cloud. Er kon dus draadloos een backup maken, zonder dat je het toestel aan iTunes moest aansluiten. Ook software updates, applicatie updates konden allemaal via het 3G of Wi-Fi netwerk worden uitgevoerd. Ook werd een spraakassistant in de software verwerkt, Siri was geboren. hiermee kan je op internet zoeken, iemand bellen of een bepaald nummer afspelen zonder dat je het toestel met je handen bediend. 

iPhone 5 (2012)

http://www.smart-repair.nl/wp-content/uploads/2012/12/iphone-5-reparatie.jpgHet toestel met veel overeenkomsten met de iPhone 4 / 4S, maar wel compleet nieuw. Het toestel is een klein stukje groter. Technisch gezien was het een knap staaltje werk. Maar het publiek vond het design niet genoeg veranderd. Het toestel had een compleet vernieuwd oplaadpunt, een verbeterde 8 MP camera met panorama mogelijkheid. een HD-camera voor Facetime en weer een snellere processor. Met dit toestel werd ook iOS 6 gepresenteerd. Hierin zaten enkele nieuwe functies zoals Passbook, integratie met Facebook, Apple Kaarten, ook Siri is uitgerust met meer informatie over bijvoorbeeld films of restaurants. Ook kon met deze update gereageerd worden op een inkomend telefoongesprek met een sms. Met deze update zijn Youtube en Google Maps van iOS afgehaald. 

iPhone 5S & 5C (2013)

http://www.iyogiblog.com/wp-content/uploads/2013/10/iphone-5S_iphone-5C.jpgIn dit jaar kwamen 2 toestellen uit, de 5S, de verbetering op de iPhone 5 en de iPhone 5C, een goedkopere variant. De 5S met een nieuwe processor, vingerafdrukscanner genaamd Touch ID, De iPhone 5S heeft een co-processor die goed werkt met fitness- en sportapplicaties, de processor merkt het aan bepaalde bewegingen zoals met hardlopen. De iPhone 5C daarentegen heeft eigenlijk weinig veranderingen met de iPhone 5, het is vooral de vrolijke kunststof achterkant die het toestel anders maakt, maar intern zijn er weinig verschillen met de iPhone 5. 

iPhone 6 & 6 Plus (2014)

Voor meer informatie over deze iPhones kun je meer lezen op deze blogpost.


Overzicht met specificaties



iPhone  iPhone 3G iPhone 3GS iPhone 4 iPhone 4S iPhone 5 iPhone 5S iPhone 5C
Intern geheugen 4GB / 8GB 8GB / 16GB 16GB / 32GB 16GB / 32GB 16GB / 32GB / 64GB 16GB /   32GB / 64GB 16GB / 32GB / 64GB 16GB / 32GB / 64GB
Schermgrootte 3,5 inch 3,5 inch 3,5 inch 3,5 inch 3,5 inch 4 inch 4 inch 4 inch
Processor 412 Mhz Samsung ARM 412 Mhz Samsung ARM 600 Mhz Samsung ARM Cortex-A8 Apple A4 Apple A5 Apple A6 Apple A7 Apple A7
4G-netwerk Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja
Camera 2 MP 2 MP 3 MP 5 MP 8 MP 8 MP 8 MP 8 MP 
Video  Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
FaceTime Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja
Siri Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Gewicht (gram) 136 133 136 136 139 112 112 132
Batterij (Video) 7 uur 7 uur 10 uur 10 uur 10 uur 10 uur 10 uur 10 uur
Kleuren Zwart Zwart/wit Zwart/wit Zwart/wit Zwart/wit Zwart/wit Grijs/wit/ goud Wit/roze/ geel/blauw/groen



woensdag 15 oktober 2014

Android vs. iOS vs. Windows Phone

Er zijn in Nederland maar 3 bekende softwareleveranciers voor smartphones, dit zijn Google met Android, Apple met iOS en Microsoft met Windows Phone. Maar wat zijn eigenlijk de kenmerken en grootste verschillen in de software?

http://touchfm.org/wp-content/uploads/2013/12/Android-logo.png

Android
Android is het meest gebruikte besturingssysteem op de wereld, het wordt gebruikt door fabrikanten van bekende merken als: Samsung, HTC, Sony, Huawei en nog veel meer ander fabrikanten. Android is in 2005 opgekocht door Google en sinds toen enorm hard gegroeid tot het grootste besturingssysteem voor smartphones. Dit is ook de reden dat Android vol zit met Google Applicaties, de Google Play Store bevat inmiddels meer dan 1.000.000 apps die u kunt installeren op uw smartphone! Android staat erom bekend dat er veel ontwikkelaarsmogelijkheden zijn met de software! In Nederland heeft Android ongeveer 55% van de markt in handen.


http://newground.mobi/files/ios_button_big.pngiOS
Het besturingssysteem wat je op alle Apple smartphones zal vinden is iOS, dit is een zelf ontwikkeld besturingssysteem van Apple. Apple noemt het systeem: 'Het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld. In zijn meest geavanceerde vorm.' Het is duidelijk te zien dat bij de software van Apple veel tijd wordt gestopt in het design ervan. Apple heeft ongeveer 1.000.000 apps die zij aanbieden in de App Store. Het is een gebruiksvriendelijke interface met wat beperkte ontwikkelaarsmogelijkheden. Apple heeft in Nederland ongeveer 40% van de markt in handen. 


Windows Phone

Het minst bekende maar steeds meer opkomende Windows Phone is vooral geliefd om zijn makkelijke koppelingen met Microsoft producten en applicaties. Het is pas sinds 2011 op de Nederlandse markt verkrijgbaar, het is erg onderscheidend van andere besturingssystemen. Windows Phone werkt met aanklikbare tegels op het scherm, ook heeft Microsoft er voor gekozen om applicaties met hetzelfde thema in een 'hub' te stoppen. Een themagerichte tegel bijvoorbeeld 'Personen', hieronder vindt je alle contacten van al je sociale netwerken en natuurlijk je telefoonnummers. Op de Nederlandse markt is Windows Phone erg klein, ze hebben slechts 1% van het marktaandeel in handen. 



Wat zijn de grootste verschillen?
Het grootste verschil is het bedieningsgemak, sommigen zweren bij iOS van Apple en anderen kunnen daar weer totaal niet mee werken. Een ander groot verschil is de vrijheid van het zelf instellen van bepaalde zaken. Met een Android toestel heb je veel vrijheid om zelf je toestel in te delen, dit is bij een iOS- of Windows Phone toestel veel minder. Een ander -voor veel een belangrijk- verschil is dat een Android en Windows Phone slechte privacy instellingen hebben, de applicaties kunnen je overal volgen, bij iOS kun je per app aangeven welke privacy instellingen je wilt. Windows Phone staat eigenlijk nog in de kinderschoenen vergeleken met Android en iOS, deze software wordt iedere update weer toegankelijker en uitgebreider. 


Voordelen

Android: veel mogelijkheden binnen de software, veel apps integratie met Google

iOS: beschermd platform, goede beveiliging, makkelijke bediening, integratie met iCloud

Windows Phone: Tegels & hubs, bediening, aanbod toestellen, integratie met Microsoft


Nadelen

Android: weinig beveiliging, bediening soms onoverzichtelijk, elk merk ander soort Android

iOS: interface niet aanpasbaar, stijve software, alleen mogelijk op iPhone, prijs

Windows Phone: interface niet aanpasbaar, weinig apps, wordt weinig gebruik van gemaakt.


Ik heb jullie wat meer inzicht gegeven in de software en de voor- en nadelen, heb je nog verdere vragen over de software? Zet het in een reactie hieronder, of mail mij!

Apple iPhone 6 vs. Samsung Galaxy Alpha



Normaal gezien is het appels met peren vergelijken, de dan meestal al enkele maanden oude Samsung Galaxy wordt dan vergeleken met de nieuwste iPhone. Maar nu introduceerde Samsung tijdens de uitrol van de iPhone 6 en 6 plus ook een nieuw toestel wat qua design dichtbij de iPhone komt. Krijgt iPhone door deze Alpha concurrentie op de iPhone 6 omdat het toestel precies op dezelfde markt gericht is?

http://www.iphone6bundel.nl/wp-content/uploads/2014/09/iphone-6-en-iphone-6-plus.jpg
Bron: www.iphone6bundel.nl

iPhone 6
Groter, dunner, krachtiger en energiezuinig. Dat zijn de eerste 4 kenmerken die opvallen zodra je de site van Apple bezoekt. Veel mensen zijn blij dat Apple eindelijk met een groot scherm komt, gebruikers die een groot scherm willen kozen voorheen sneller voor een Android-toestel omdat deze veel meer keuze hebben in grotere schermen, dit is vanaf nu verleden tijd. 

De iPhone 6 ligt enorm goed in de hand door het afgeronde design, de 6 plus is voor mij te groot om fatsoenlijk te kunnen bedienen. De nieuwe chip in de iPhone is ontwikkeld op besparing van de batterij, de chip is veel sneller dan voorgaande modellen, maar zorgt ervoor dat je langer gebruik kan maken van je iPhone als je een intensieve app gebruikt. De energiezuinigheid is tot 50% hoger dan bij de voorgaande chip in de iPhone 5s! De batterij heeft een gebruiksduur die met ongeveer 10% verhoogd is dan met de 5S, de iPhone 6 plus heeft zelfs een bijna verdubbelde batterijcapaciteit. Ook heeft Apple bij de uitrol van de iPhone 6 de nieuwe iOS 8 gepresenteerd, waarmee nieuwe functies mogelijk zijn als een dashboard waarmee je verschillende gezondheidsapps kunt laten communiceren. Ook kan je nu als ontwikkelaar wat dieper in de software komen. Al met al heeft Apple eindelijk naar de markt geluisterd en kwalitatief goede toestellen  met grotere schermen op de markt gebracht. De iPhone 6 wordt op de markt gebracht voor €699,00, de 6 plus is voor €799,00 te koop. Iedere upgrade van intern geheugen kost €100,00. Beide zijn ze verkrijgbaar in 16 GB, 64 GB en 128 GB

Bron: www.gsmarena.com
Samsung Galaxy Alpha
Met de uitrol van de iPhone 6 bracht Samsung slim een vergelijkbaar toestel op de markt, zodat ze bij de introductie van de nieuwe iPhone geen terugloop zagen ontstaan. De Galaxy Alpha komt qua design erg dichtbij de iPhone 5 en 5s met de vierkanten metalen behuizing, deze heeft ook een meer elegante uitstraling vergeleken met de andere modellen van de Galaxy serie. Ook de vingerafdrukscanner en de uitgebreide camera zijn in beide toestellen te vinden. 


De Galaxy Alpha is erg licht in gewicht, zo'n 114 gram weeg het toestel. Dit komt door de kleine accu die in het toestel zit, de batterij van de iPhone gaat langer mee, maar door de toegevoegde functie in de Galaxy Alpha zal deze toch langer meegaan.


Samsung heeft voor de Galaxy Alpha wel supermooie extra's! De Ultra-Power Saving Mode, hiermee worden alle onnodige functies uitgeschakeld en kan je zelf instellen hoe je bereikbaar wil blijven, bijvoorbeeld alleen via een sms-je. Hiermee loop je nooit meer vol stress omdat je telefoon bijna leeg is. Met dit toestel gaat Samsung in dezelfde markt zitten, maar onder de prijs van de iPhone. De Samsung Galaxy Alpha is te koop vanaf €599,00.


Overzicht specificaties van  Samsung Galaxy Alpha & Apple iPhone 6
Bron: http://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-alpha-vs-iphone-6

Category

Samsung Galaxy Alpha

iPhone 6
Dimensions132.4 x 65.5 x 6.7 mm138.1 x 67 x 6.9 mm
Weight115g129g
ColorsWhite, Black, Gold, BlueSpace Gray, Gold, Silver
Display4.7" HD Super AMOLED (1280 x 720)4.7-inch 1334x750 (326ppi) IPS LED
CPUOcta Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz)64-bit Apple A8
PlatformAndroid 4.4.4 with TouchWiziOS 8
Internal Storage32GB16/64/128GB
RAM2GB1GB
Cameras12MP (rear) + 2.1MP (front)8MP ƒ/2.2 (rear) + 1.2MP (front)
Battery1,860 mAh removable1,810mAh non-removable
SensorsAccelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor ,Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR SensorAccelerometer, Ambient light, Barometer, Compass, Gyroscope, Infrared, Proximity





dinsdag 14 oktober 2014

Hey there!

Bloggen is voor mij helemaal nieuw, ik wil met jullie iets delen over wat ik erg interessant vind: SMARTPHONES! Ik werk sinds oktober 2012 bij KPN, hier adviseer ik zowel consumenten als zakelijke klanten bij de keuze van hun abonnement en toestel. Wat ik vooral interessant vind zijn de nieuwe, nog snellere en grotere smartphones die iedere maand weer binnenkomen!

Wie ben ik?
Ik werd in 1994 geboren in de mooi provincie Zeeland en woon daar nog steeds, in mijn dagelijks leven ben ik fulltime hbo commerciële economie student, werk ik enkele dagen bij KPN en probeer ik minimaal twee keer per week te gaan sporten.

Nu ga ik er wat nieuws bij doen! Bloggen! Ik wil met jullie productinformatie, vergelijkingen met andere toestellen en nog veel meer delen. Zo kunnen jullie misschien een betere keuze maken wanneer het feestelijke moment er weer is dat je een nieuwe telefoon mag kiezen! :)

Waar blog ik over?
Ik ga jullie iedere week op de hoogte houden van nieuwe smartphones die eraan komen, en wat er al over bekend is. Wanneer alles bekend is vergelijken ik het toestel met voorgaande modellen of een telefoon van de concurrent. 


Neem contact met mij op!
Ik vind het leuk om te horen wat jullie van mijn blog vinden, of als iets niet helemaal duidelijk is dat je met mij in contact kan komen! Je kan een reactie achterlaten maar mij ook persoonlijk bereiken! Druk op de links hieronder en ik reageer zo snel mogelijk terug!

Stuur mij een mailtje!
Facebook
Instagram