dinsdag 3 mei 2011

Riviercruises met zorg

Riviercruises zijn geliefd bij senioren. Daarom is het vreemd dat er tot voor kort weinig cruises waren waar een rollator mee kan: een toch veelgebruikt hulpmiddel voor ouderen. Dat is nu gelukkig veranderd. Op de ZorgVakantieWijzer hebben we nu drie individuele cruises met zorgservice kunnen opnemen. Persoonlijke verzorging is mogelijk, er zijn rolstoeltoegankelijke ruimtes en de rollator kan zonder problemen mee.

Minstens zo prettig is dat er exclusief 5% extra korting wordt gegeven voor aanvragen via de ZorgVakantieWijzer. Wij zijn daar heel blij mee!

Dit zijn de drie reizen:

Vestingsteden Maas en Waal: 6 daagse vaarvakantie op drijvend hotelschip Alegria ✭✭✭ superior met zorgservice


Dikke muren, oude stadswallen, bastions en andere verdedigingswerken kenmerken de Hollandse Vestingsteden. De tijden van hermetisch afgesloten stadspoorten zijn inmiddels lang vervlogen. Echter, de schoonheid en charme kunt u nog steeds bewonderen! Oude tijden herleven wanneer u een bezoek brengt aan het schilderachtige vestingstadje Woudrichem. Samen met Gorinchem en Slot Loevestein vormde de stad een effectieve verdedigingsdriehoek. Het historische hart van Dordrecht, de oudste stad van Holland, laat zich prima te voet ontdekken. In Heusden vindt u prachtige panden en gevels. Vanaf de vestingwal heeft u een schitterend uitzicht op het stadje, de binnenhaven en de Maas. De eeuwenoude stad Nijmegen is gesticht door de Romeinen en heeft een rijke historie in de Middeleeuwen. De veelzijdigheid van het Rijk van Nijmegen, ingeklemd tussen het Gelderse Rivierland, de Betuwe en het Land van Cuijck, zal een ieder verrassen. Stapt u aan boord voor een reisje langs Hollands Glorie? Wij leggen graag de loopplank voor u uit. Vertrek 16 juni, 22 juli en 13 augustus. Vanaf € 698.00

Romantische Rijncruise: 7-daagse vaarvakantie op drijvend hotelschip Alegria ✭✭✭ superior met zorgservice

Er heerlijk even tussenuit voor een vaarvakantie over de Romantische Rijn. Het decor wisselt telkens. De Alegria voert u langs ongerept natuurschoon, glooiend Rijnlandschap met eeuwenoude burchten en kastelen, beboste heuvels, met wijngaarden begroeide hellingen en dromerige stadjes. De liefhebbers maken een mooie natuurtocht door het Ahrdal. De Dom van Keulen valt van verre op. Bekijkt u deze imposante kerk eens van de binnenkant. Vanuit Boppard kunt u op excursie naar de Loreley. In Bonn maakt u kennis met de stad van Beethoven. Vanuit de salon geniet u van de schitterende panorama’s die aan u voorbij trekken. Wat dacht u van het uitzicht op Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenstromen? Tijdens deze reizen maakt u kennis met de romantiek van de Rijn! Vertrek 2 augustus, 8 oktober en 22 december (KERSTREIS). Vanaf € 798.00


6-daagse vaarvakantie "Parels van het IJsselmeer en de Waddenzee" op drijvend hotelschip Alegria ✭✭✭ superior met zorgservice

Ontdek de parels van het IJsselmeer en de Waddenzee tijdens een luxe vaarvakantie. We brengen een bezoek aan gezellige visserstadjes zoals Enkhuizen, Urk of Lemmer. Of wat dacht u van een mooie rondrit over ons Waddeneiland Texel? VOC-tijden herleven in Hoorn, sporen van een glorieus verleden vindt u
in Hanzestad Kampen. Vanuit Stavoren kunt u op excursie naar het Friese museumdorp Allingawier. Scheept u in voor een afwisselend rondje over het IJsselmeer en de Waddenzee? Welkom aan boord! Vertrek op 27 mei, 1 juni en 11 juli. Vanaf: € 698,-

De handigste beoordelingssites voor vakantiegangers

Hotels en hostels

Tripadvisor (http://www.tripadvisor.com/) is de grootste hotelbeoordelingssite ter wereld. Je vindt er honderdduizenden beoordelingen van hotels, restaurant, aanbieders van excursies etc. De belangrijkste Nederlandse site is http://www.zoover.nl/. Boeken kun je bijvoorbeeld doen via www.55plusvakantiewijzer.nl/hotels voor losse nachten of via de sectie "reizen" voor arrangementen.

Liever een bed & breakfast? Ga dan naar http://www.bedandbreakfast.com/  of www.zoover.nl/bed-and-breakfasts.


De meest complete site met beoordelingen  van hostels en jeugdherbergen is http://www.hostelworld.com/.
 
Campings


Ga je liever met de tent of caravan? Dan is  http://www.campingmening.nl/ een bron van informatie. Ook Zoover heeft campingbeoordelingen: www.zoover.nl/campings.



Luchtvaartmaatschappijen
Skytrax biedt een omvangrijk aantal beoordelingen van luchtvaartmaatschappien ( http://www.airlinequality.com/ ). Op http://www.vliegervaringen.com/ en http://www.turbulentie.nl/ vind je meningen over Nederlandse maatschappijen. Geïnteresseerd in de kwaliteit van de maaltijd aan boord? Dan is http://www.airlinemeals.net/ een interessante (en grappige) informatiebron.

 Cruises

Een week aan boord van een onprettig cruiseship. Dat wil je voorkomen. Op http://www.cruisecritic.com/  is vind je Engelstalige cruisebeoordelingen. Andere opties zijn http://www.cruisereviews.com/  of http://www.cruisemates.com/ . Ook zoover.nl heeft een apart cruisegedeelte: www.zoover.nl/cruises. Leuke cruises kun je vinden via de cruisepagina van de 55+VakantieWijzer.

dinsdag 22 maart 2011

Reistips voor levensgenieters

Via www.55plusvakantiewijzer.nl vind je honderden vakanties die aansluiten bij de wensen van de actieve 55+-er die volop van het leven geniet. Ik heb een paar aantrekkelijke aanbiedingen op een rij gezet.

Lekker uitwaaien

Wat is er heerlijker in Nederland dan met het hoofd in de wind langs het strand wandelen? Ik vond een all inclusive hotelarrangement op Ameland, waarbij ontbijt, lunch, diner en drankjes tussen 17.30 en 21.30 zijn inbegrepen voor € 79 per dag. Hotel Westcord Noorzee ligt in Nes, vlakbij het strand.

Een heel ander alternatief is de 5-daagse busreis "Kunst en Kust". Vanuit Oostende aan de Belgische Kust bezoekt u Antwerpen, Brussel, Brugge, Knokke en Gent. Over het hotel lopen de meningen een beetje uiteen, maar iedereen is het eens over de goede ligging vlakbij het strand en het centrum. De rondreis kost vanaf € 369.


Bossen en heide

Heel enthousiast zijn de gasten van Landgoed de Hunzebergen in Drenthe.Lekker wandelen op de heide, een bezoek aan het Noorder Dierenpark in Emmen of lekker uitrusten bij de ruime bungalows. Vooral de bosvilla's schijnen geweldig te zijn. Nummer 211 heeft zelfs een jacuzzi. Vanaf € 55 voor een midweek.

Houdt u van wandelen? Bij de actieve vakanties vond ik een 7-daagse individuele wandelvakantie in het Zwarte Woud. U maakt dagtochten vanuit Kurhotel Adlerbad in Bad Peterstal. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee, alle maaltijden zijn inbegrepen. Het hotel krijgt een dikke 9 op Zoover. Vanaf  € 415.


Puur natuur

Noorwegen  is een geweldig land voor natuurliefhebbers. In mei en juni bloeien de fruitbomen en zijn de watervallen op zijn mooist. De bergen zijn nog getooid met een witte kap. Op de 55+VakantieWijzer vind je bij de aanbiedingen een schitterende rondreis door Noorwegen per auto met bezoek aan de Nationale Parken Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell. Je kunt vanuit Hemsedal een dagtrip maken naar de schitterende Sognefjord, gecombineerd met een bezoek aan de staafkerk in Borgund. Deze 8-daagse autoreis wordt aangeboden voor een bescheiden prijs: vanaf € 239,-

Ook de kust van Kroatië is schitterend om te zien. Een hele aantrekkelijke aanbieding is de 8-daagse busexcursiereis naar de Plitvice Meren, Porec en het Gouden Eiland. Het hotel krijgt op Zoover een ruime 8. Deze mooie tocht wordt aangeboden voor € 299.


Themareizen

Tuinenreis fascinerend Schotland is een heel bijzonder excursiereis in Midden Schotland. De reis wordt georganiseerd i.s.m. het tijdschrift Bloemen en Planten. U bezoekt onder professionele begeleiding van Wil Christiaense meer dan tien van de mooiste tuinen in dit gebied. Vanaf € 1239.

Een geweldige reis, maar niet veel mensen zullen het zich kunnen veroorloven: een fotoreis naar Bhutan. Het laatste Tibetaans Boeddhistische koninkrijk ter wereld wordt mondjesmaat door toeristen bezocht. Daardoor heeft Bhutan zijn unieke cultuur goed kunnen beschermen. Een ideaal land voor de liefhebber van fotografie.Een 12-daagse reis kost ruim € 3500.

Voorjaarszon

"Geweldig hotel, prachtig uitzicht, mooi zwembad, leuke restaurants, niet goedkoop maar dan heb je ook wat. Lekker dicht bij Funchal en het hotel heeft een shuttle naar de stad", zegt een gast van Quinta do Estreito op Madeira. Met die prijs valt het wel mee: vanaf € 769 (aanbieding) , inclusief vlucht en auto!

Drie hoogtepunten in een fantastische rondreis: Florence, Venetië en Cinque Terre in Italië. Alledrie Sfeervolle plaatsen die in het voorjaar het bezoeken meer dan waard zijn. Je vliegt vanuit Nederland naar Venetië, waar een bus met Nederlands sprekende reisleiding klaar staat. Voor de prijs hoef je het niet te laten: de reis kost inclusief vervoer € 589.

Verre reizen
Geniet van een vakantie op het tropische Bali. Sanur Paradise Plaza Hotel is een uitstekend hotel en krijgt op Zoover een 8,7 van de gasten. Het is een schoon, gastvrij hotel op een paar minuten lopen van het strand. Een normale kame kost € 749 p.p. (aanbieding), maar het is aan te raden om jezelf te verwennen met een luxe Poolview kamer met een lekker terras.

Laat je overweldigen door de prachtige afwisselende natuur tijdens een reis naar Costa Rica. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, vuurspuwende vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien. Een 22-daagse reis kun je maken vanaf € 1698.


Kijk een op http://www.55plusvakantiewijzer.nl/ voor de andere mogelijkheden.

Pareltjes van de VoordeelVakantieWijzer: nog geen € 250 per persoon


Uitzicht vanuit appartement Villa Grimaldi op Zakynthos
 Via de VoordeelVakantieWijzer vind je reizen tot € 250. Je verwacht meestal niet veel voor een dergelijke prijs, maar ik heb toch een stel geweldige aanbiedingen gevonden. 

Het eerste pareltje is Villa Grimani in Laganos op Zakynthos in Griekenland. Dit kleine appartementencomplex ligt pal aan het strand en krijgt een 9 bij Zoover. Ik moet erbij zeggen dat Laganas een wat vreemd plaatsje is: een lange straat propvol winkeltjes, banken, cocktailbars en duidelijk op Britten gerichte restaurants. En een strand. Maar als je, zoals in Villa Grimani, met het zicht naar het strand verblijft, heb je daar weinig last van. Er is geen weg tussen de huizen en het strand. Er liggen fraaie schildpaddenstranden in de directe omgeving en je kunt een bootje huren om de kust te verkennen. Het achterland is bergachtig, met schitterende uitzichten over de rotsachtige kust. Kies liever wel voor het voor- of naseizoen dan voor de zomer. De prijs is vanaf € 245,-
Casas da Quinta ligt in een rustiger en wat hoger deel van Albufeira in Portugal. Je merkt daardoor weinig van de drukte. "Je hoort enkel wat honden, meeuwen en een papegaai", schrijft een van de gasten.De v
ijf appartementen zijn traditionele, voormalige boerenhuisjes,voorzien van leuke authentieke details.De tweekamerappartementen liggen rondom een gezamenlijk zwembad. De gasten geven een 8,9 op Zoover. De prijs is vanaf € 205.

 Appartementen Akdeniz zijn eenvoudig, kleinschalig en sfeervol. Een geschikt adres voor mensen die willen genieten van de gezelligheid van Kusadasi in Turkije..Bij het kleine ommuurde zwembad kun je lekker van het zonnetje genieten, en dat midden in de stad. Het buitenterras van Restaurant Blue is gezellig en het eten lekker. Het is omringd met bomen, waardoor je hier altijd lekker in de schaduw van een verkoelend drankje of een Turkse maaltijd kunt genieten. "Echt een heel erg leuk en super gezellig hotel met hele vriendelijke en behulpzame mensen, die er alles aan doen om het je naar de zin te maken!", schrijft een van de gasten. Sinds vorig jaar zijn de eigenaren de appartementen aan het renoveren. Daarmee behoren een paar schimmelplekken in de douche definitief tot het verleden. Vanaf € 185,- . Jawel, inclusief vlucht (bij 4 personen, vertrek 17 mei). Een 8,5 op Zoover.

De genoemde prijzen zijn inclusief vlucht en transfer. Hou er wel rekening mee dat de gepubliceerde prijzen vaak maar op enkele data in het laagseizoen gelden. Maar ook op andere data blijft de prijs/kwaliteit verhouding prima.

Ook als je liever wat dichterbij blijft, dan zijn er volop aanbiedingen met een prettige prijs/kwaliteitverhouding.

Een verblijf in een boerderijtje op landgoed het Grote Zand/Drenthe stilt je behoefte aan romantiek. Samen in de bedstee is wat krap, maar je moet er wat voor over hebben. Gasten melden: "Fijn huis, rietgedekt dit keer met een echte bedstee, super leuk voor de kinderen. Dit keer zaten we aan het vennetje tegen het bos, we konden de herten zien lopen. Op de heide staan Baby Schotse Hooglanders, je weet niet wat je ziet" Genieten in eigen land kost vanaf  € 24 p.p. voor een 4-daags verblijf. Het Grote Zand krijgt een 8,2 bij Zoover

Laten we eerlijk zijn: ze zien er wat saai uit, die bungalows op Landal Twenhaarsveld in Overijssel. Maar de bezoekers roemen de rust en de prettige omgeving voor kinderen. Dat kan ik me voorstellen met zo'n zwembad. Het schijnt dat er ook leuke witte boerderijtjes zijn. De gasten geven het park een 8,4 Je kunt er een week logeren vanaf € 37,- per persoon, korter kan ook.

Heb je altijd al willen overnachten in een kasteel, dan is dit je kans. In Chateau de Buros in de Gers in Frankrijk kun je een week verblijven vanaf € 145 p.p. Een gast schrijft: "Angėlique en Marijn hebben samen met hun team ons het "leven als God in Frankrijk" gevoel gegeven. Prachtig chateau, inspirerende omgeving, meer dan voortreffelijk eten en uitstekend gezelschap." Op Zoover krijgt het kasteel daarom een 9!

Op de VoordeelVakantieWijzer vind je nog veel meer van dit soort aanbiedingen.


dinsdag 28 december 2010

GezinsVakantieWijzer: de leukste reizen van 2011

Reisorganisaties publiceren hun reizen steeds wat eerder. Er staat nu al aardig wat aanbod voor 2011 online. Hieronder vind je mijn favoriete reizen voor gezinnen met kinderen. Er staan zo'n 1000 reizen en 1500 kindvriendelijke huisjes online!


Eenvoudig, maar geweldig gelegen: Zeeroos. Gezellig vakantiehuis met een mooie ligging: in het bos, onderaan de duinen en slechts vijf minuten lopen naar de vloedlijn. Met de fiets ben je in een kwartier in het Koudekerke of het centrum van Vlissingen.Zeeroos ligt heel rustig in een recreatiegebied en beschikt over een heerlijke zonnige tuin met een beschut terras. Er zijn maar liefst drie slaapkamers. Vanaf ca. mei t/m september kun je gebruik maken van het strand(dag)huisje op het strand bij Westduin. Dit is heel handig met kleine kinderen, je hoeft niet met je strandspullen te sjouwen. Te huur vanaf € 200 per week.

Mijn favoriete huisje in het buitenland in een redelijke prijsklasse: Villa Anna in Selce, Kroatië. Selce is een leuke plaats met veel terrasjes rond de haven. Het is er 's avonds gezellig druk met veel mensen uit de omgeving, er zijn nog niet zoveel buitenlandse toeristen. De stranden zijn mooi, het dichtsbijzijnde ligt op 350 meter afstand.  Vanaf je terras met tuinmeubilair van uw appartement in Villa Anna, kijk je uit over de prachtige Kvarner-baai. In het gebouw zijn 2 kleine appartementen: met 1 en met 2 slaapkamers.  Het grotere appartement krijgt een gemiddelde waardering van een 9,2. De appartementen zijn te huur vanaf € 455 per week.

Voor de liefhebbers van La Dolce Vita, is dit een heel leuk adres: Residence Vico. In het schattige Italiaans dorpje Crone, omringd door bergen, gelegen aan het nog ongerepte Idromeer. Vanaf je balkon of terras heb je een spectaculair uitzicht over het meer en de Dolomieten. De kinderen vermaken zich uitstekend in het zwembad (oppervlakte 330 m², diep 0.50 - 1.40 m) of met de opblaasboot op het meer. Als ze genoeg hebben van het water, bieden tafeltennistafel, speeltoestellen en een enorm grasveld uitkomst. Je hebt dus tijd genoeg voor dat goede boek, op een ligstoel aan het zwembad of op het privé-strand aan het meer. En dat is dan ook nog eens prettig geprijsd: vanaf  € 455 per week.

Ook een ontzettend leuk idee: een fiets strandvakantie op Corfu

Je vliegt naar Noord-Corfu, dankzij de frisse zeewind het koelste stukje van het mooie groene Griekse eiland, . Hier liggen lange zandstranden met een ondiepe zee. Een uitgekiende locatie voor een fiets-strandvakantie met (kleine) kinderen. In de vlakke kuststrook maak je zonder problemen tochtjes. Je verblijft in een huisje of een appartement van een Griekse eigenaar, die uitstekend voor je zorgt. Het is  heerlijk om naar het strand van Agios Spiridon te fietsen, spierwit zand, knalblauwe zee, ondiep water en aan de horizon de mysterieuze bergen van Albanië. Andere gemakkelijke ritjes gaan naar badplaatsjes als Astrakeri en Peroulades. Vanaf € 480,-



Per kameel langs de Sfinx en de piramides, ronddwalen in de middeleeuwse wijk en over de bazaar. Met je gezin met een paardenkoets naar de Luxor-tempel en naar het graf van Toetanchamon in de Vallei der Koningen. De Nijl per felucca verkennen en relaxen aan het strand van El Gouna. Een mooie combinatie van cultuur en ontspanning. Vanaf  € 724.00


21 dagen met de kinderen door Rusland, Mongolië en China

Tijdens dit avontuur reis je voor een deel over een wereldberoemde spoorlijn: de Transsiberië Express. Vanuit Moskou doorkruis je heel Rusland en stap je uit in Omsk en Irkoetsk waar je een uitstapje maakt naar het Baikalmeer. Ook in Ulaanbaatar stap je uit om Mongolië verder te verkennen en overnacht je in een traditionele ger. Het eindpunt van de reis is Beijing waar je nog een aantal dagen de tijd hebt om de stad te verkennen eventueel een uitstapje te maken naar de Chinese Muur. Prijzig, maar een overgetelijke ervaring.

Nederlands overwinteren: molens in de tropen....

Na een paar weken sneeuw krijg je toch wel de neiging om de zon op te zoeken. Daarom maar even gekeken wat op dit moment de meest interessante opties zijn. Opvallend: het grote aantal adressen "in den verre" dat een duidelijke link heeft met Nederland.

Aruba is een uitstekende bestemming om tijdens de wintermaanden te verblijven. De heerlijke temperaturen, de prachtige stranden en de gastvrije bevolking staan garant voor een prettig verblijf. Een gemoedelijk hotel op loopafstand van het strand, vlakbij restaurants en op een kwartier rijden van Oranjestad is Aparthotel The Mill Resort. Niet goedkoop: u verblijft hier in februari vanaf € 1887 bij 4 personen in een appartement.

Over het Livingstone Jan Thiel resort is veel geschreven. In dit resort verblijven met grote regelmaat bekende Nederlandse artiesten. Het ligt tegenover het prachtige strand van Jan Thiel en vlakbij het Spaanse Water. Het resort beschikt over diverse typen luxe appartementen en bungalows die liggen tussen prachtige tropische tuinen. Niet alleen een prima adres voor levensgenieters, maar ook voor snorkelaars en duikliefhebbers. U verblijft hier 30 dagen in februari vanaf € 1431,-. bij 4 personen in een appartement.

Tot het tot stand komen van de soevereniteit van Indonesië in 1949, hoorde Bali bij Nederland. Daar is op dit moment niet meer zoveel van te merken. Het beste gewaardeerde overwinteringshotel is het Risata Bali Resort in Tuban. "Prachtige tuin, lief en zeer vriendelijk personeel, schone nette kamers, gunstig en rustig gelegen vlak bij strand en winkels. Al met al, wij vonden het heerlijk! ", schrijft een bezoeker op Zoover. Het resort ligt net uit de drukte van Kuta, maar op loopafstand van restaurants en winkeltjes. U verblijft er 28 dagen in een superior kamer inclusief ontbijtbuffet voor € 1380.


Het meest bizarre en voordelige aanbod dat ik tegenkwam, is overwinteren in het Orange County Hotel in Kemer. Weliswaar een vijfsterren all inclusive, maar om nu in Turkije te zwemmen in een Amsterdamse gracht? Het is een spotkoopje: in februari vanaf € 705,- per persoon voor 29 dagen. En daarbij is eten en drinken inbegrepen! Dus inclusief alle lekkere Hollandse (?) hapjes, uitzicht op de molen en de warmte van de Turkse zon.